3103
Keuken kopen: de voordelen van CBW-erkend
Gepubliceerd: 13-12-2021

Spannend, je gaat een nieuwe keuken uitzoeken! Wordt het een landelijke stijl, of juist strak en modern? Met een kookeiland, of een heerlijk groot keukenblad? Een nieuwe keuken kopen is ontzettend leuk, maar ook een beetje eng. Want ineens moet je een aanbetaling doen. En hoe zit het met bedenktijd?

Wij raden je aan een keuken te kopen bij een woonwinkel die CBW-erkend is. Dit is waarom:

Wat is het CBW?
CBW staat voor Centrale Branchevereniging Wonen en vormt een keurmerk voor winkels. Als je koopt bij een CBW-erkende winkel weet je zeker dat de verkoper aan bepaalde voorwaarden voldoet, die jou als consument beschermen. Bijvoorbeeld met betrekking tot de hoogte van de aanbetaling, maar ook wanneer de winkel failliet gaat of jij de keuken wil annuleren. Door te kiezen voor een CBW-erkende winkel heb je minder zorgen over jouw grote, nieuwe aankoop!

Annuleren
Helaas voor de consument bestaat er in de keukenwereld geen wettelijke bedenktijd. Dat is niet heel vreemd, want de winkelier leidt verlies door jouw annulering. Die heeft immers reeds tijd in jouw aankoop geïnvesteerd en bestellingen geplaatst, of is gestart met de productie.

Wil je de keuken annuleren? Dan mag de winkelier 30% annuleringskosten in rekening brengen.Maar als je koopt bij een CBW- erkende winkel, zijn deze kosten een stuk lager. Annuleer je binnen 2 dagen, dan hoef je als consument maximaal 5% aan annuleringskosten te betalen. Bovendien mág je bij een CBW-erkende winkel ook echt annuleren; een winkel zonder dit keurmerk zou je zomaar eens aan je koop kunnen houden.

Aanbetaling
Het CBW-keurmerk beschermt je ook in een eerder stadium van de koop. Een niet CBW-erkende winkel mag je namelijk vragen om tot 50% van de aankoopprijs aan te betalen. Bij een winkel met het CBW-keurmerk gaat het om maximaal 15 % aanbetaling op je keuken! Een fijn idee, omdat je altijd enig risico loopt dat het bedrijf failliet gaat en je de aanbetaling kwijt raakt. Gelukkig kom je bij faillissement van een CBW-erkende winkel ook nog in aanmerking voor een aanbetalingsregeling. Dit houdt in dat je bij een andere, CBW-erkende winkel een keuken kunt kopen en dan wordt jouw aanbetaling van dat bedrag afgetrokken.<

Garanties CBW-erkende woonwinkels
CBW-erkende woonwinkels bieden je meer zekerheid. Zo heb je tenminste 2 jaar garantie op je keukenaankoop, en is ook de aanbetalingsregeling een mooi voorbeeld van een stukje zekerheid. Maar je kunt ook beroep doen op een onafhankelijke geschillencommissie indien je na een klacht niet zelf tot een oplossing komt met de winkelier! Laat je op de CBW-website verder informeren over garanties en andere voordelen van dit keurmerk.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide