212
Inspiratie voor het ontwerp van jouw nieuwe keuken
Gepubliceerd: 27-02-2024

Maak je momenteel plannen voor een renovatie van je keuken? Tijd om inspiratie op te doen voor het nieuwe ontwerp! Kies je voor een landelijke stijl, een moderne keuken met goudkleurige accenten of bijvoorbeeld een industrieel design?

Dit artikel zet de laatste trends op het gebied van keukens voor je op een rijtje. Kijk ook eens op een platform als Pinterest om inspiratie op te doen, of bezoek bijvoorbeeld een keukenwinkel in Tilburg

De afgelopen jaren is er veel veranderd in de manier waarop een keuken gebruikt wordt. Het is al lang niet meer de ruimte waar men uitsluitend zorgt voor de bereiding van het diner. Doop de keuken om tot een sociale plek, door de keuken nadrukkelijk bij de aangrenzende eet- of woonkamer te betrekken. Ook het gebruik van een compacte bar in de keuken draagt hieraan bij.  

Keukenontwerp bevat steeds vaker een nis
Een van de trends die direct op zal vallen bij keukens kopen in Tilburg of bijvoorbeeld Eindhoven: de nis! Je kunt een nis gebruiken voor de koffiekopjes en theemokken, voor het subtiel wegwerken van de koffie- of keukenmachine, enzovoorts. Leuk aan zo’n nis is daarbij dat je deze van een led spot kunt voorzien. Het maakt het mogelijk om elementen uit de keuken te accentueren, zonder de felle keukenlamp aan te moeten zetten. In plaats van het gebruik van een led lamp, kun je de nis ook accentueren door te spelen met kleuren. Laat de kleur in deze nis afsteken bij de rest van het keukenontwerp. 

Gebruik van natuurlijke, robuuste materialen 
Niet alleen de nis is geliefd in keukenontwerpen. Ook wordt de laatste jaren vaak gekozen voor de toepassing van robuuste, natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan fraaie, landelijk en tegelijkertijd luxe ogende houten kasten. Donkerbruin hout heeft van nature een gezellige, sfeervolle uitstraling. Daarbij kan het materiaal, in combinatie met enkele zwarte accenten, de keuken tot een knusse ruimte maken. Die zwarte accenten voeg je toe door bijvoorbeeld voor een zwarte achterwand achter de kookplaat te kiezen. Ook het gebruik van zwarte handgrepen op de keukenkasten is een optie. Dat botst echter enigszins met een andere keukentrend van dit moment: de greeploze keuken! 

Lichte keukens met zachte zandtinten 
Naast de combinatie van houten keukenkasten met zwarte elementen, is ook de lichte keuken in trek bij huishoudens. Lichte keukens bevatten bijvoorbeeld keukenkasten in een zachte zandtint, gecombineerd met een marmerlook aanrechtblad. Zo’n aanrechtblad valt goed te combineren met goudkleurige accenten. Denk aan een goudkleurige kraan! Het geheel geeft de keuken een ruime, chique look. Vind je een witte keuken helemaal niets? Ook de olijfgroene en azuurblauwe keuken doen het tegenwoordig goed. Olijfgroen heeft van zichzelf een hele rustige uitstraling. Daarbij komt deze kleur zowel tot z’n recht in een modern ingerichte woning, als ook binnen een industrieel en landelijk interieur. 

Keukens met luxe apparatuur 
Het ontwerpen van een keuken focust zich logischerwijs niet alleen op de te gebruiken kleuren en materialen. Kijk ook naar de apparatuur die je hierin terug wilt laten komen. Er wordt steeds vaker gekozen voor luxe keukenapparaten. Dit kan een heetwaterkraan zijn, maar bijvoorbeeld ook een kookplaat met een afzuigsysteem. Voordeel van dat laatste is de mogelijkheid om de afzuigkap aan de muur van de keuken weg te laten. De afzuigkap is vaak bepaald geen sieraad. Het neemt daarbij veel ruimte in en maakt een keuken onnodig druk. Less is more! 

Onder meer de apparaten van BORA en Siemens helpen je de vieze kookgeuren uit de keuken weg te nemen met zo’n geïntegreerd afzuigsysteem in de kookplaat. Heb jij deze moderne kookplaten al eens overwogen voor jouw keuken? 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide