1191
Het hart van je huis; de keuken
Gepubliceerd: 14-12-2020

Als je aan je huis denkt, welke plek is dan echt onmisbaar? We kunnen er kort over zijn; dat is de keuken. Het samenkomen met familie en genieten van eten, het maken van cocktails of andere drankjes, je dagelijkse kopje koffie en een welverdiende lunch tussen de werkzaamheden door – je maakt ze allemaal in je keuken. Daarom wil je dat dit een plek is waar jij je thuis voelt, waar genoeg ruimte is voor wat je er wilt doen en natuurlijk dat het naast praktisch ook een mooie ruimte is. De keuken als het hart van je huis; in dit artikel vertellen we hoe je het aanpakt.

 

Wat zijn jouw keukenwensen?

Om de keuken van je dromen te maken, is het belangrijk om eerst te kijken wat je graag doet in je keuken. Ga jij graag urenlang staan bakken, om de lekkerste taarten en cakes te maken? Dan is veel ruimte om met de deegroller aan de slag te gaan én plek voor je bakmachine een goed idee. Vind jij het gezellig als je vrienden tijdens het koken in de keuken zijn om gezellig te kletsen? Kies dan voor een bar met stijlvolle hoge stoelen. Kortom; iedereen heeft andere keukenwensen. Om de keuken echt tot een plek te maken waar je graag bent, is het handig om deze wensen op papier te zetten. Zo weet je zeker dat de keuken écht het hart van je woning gaat worden!

Speel met vormen

Als het over keukens gaat, ben je vaak gebonden aan de huidige vorm van je woning. Tenzij je grootschalig wilt verbouwen, heb je vaak al een vorm van je keuken in je interieur verweven – je hebt immers te maken met de afmetingen van je huis. Gelukkig kun je zelf spelen met de vorm van je keuken; een hoekkeuken is bijvoorbeeld een uitstekende manier om meer ruimte te creëren. Je hebt immers meer ruimte voor kastjes dan een rechte keuken, zodat je makkelijk je potten, pannen en bestek kwijt kunt. Ook kun je ervoor kiezen om een kookeiland te maken – dat kun je laten bouwen, maar je kunt ook een lage kast neerzetten om een soort afscheiding in je keuken te maken.

Je eigen draai

Om je eigen keuken echt karakter te geven, wil je natuurlijk wel dat het bij de rest van je interieur past. Gelukkig is een keuken make- over zo gepiept; de deurtjes van de keukenkastjes, greepjes van deze deuren, eventuele tegels en vloer kun je vrij gemakkelijk veranderen. Of kies bijvoorbeeld voor een witte keuken, zodat je met een neutrale basis de keuken helemaal naar je smaak kunt inrichten. Met accessoires zoals een mooi tapijt, een gave poster en heel wat planten wordt de keuken echt een verlengde van je woon- of eetkamer. Je eigen draai geven aan je keuken is dus helemaal niet zo’n ingrijpende klus!

Inspiratie op keukengebied

Soms kun je wel wat inspiratie gebruiken op het gebied van keukens. Onze tip: maak een moodboard, zodat je op papier kunt zien welke kleuren, materialen en stijlen je aanspreken en wat er dus op je boodschappenlijstje moet komen om je keuken écht het hart van je woning te maken. Vergeet hierbij ook niet de keukenapparatuur en de afmetingen van je keuken mee te nemen, zodat je straks echt alles hebt wat je nodig hebt én dat alles past. Voor meer keukeninspiratie kun je natuurlijk altijd terecht bij Wonenonline.nl!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide