2250
Tulp Keukens
Gepubliceerd: 04-09-2012 Laatste update: 25-04-2017

De keuken is het hart van uw huis. Er wordt gekookt, gegeten, gepraat en gelachen. Kortom, de belangrijkste zaken van het leven. Daarom is de keuken juist dé plek waar u zich thuis moet voelen. En dat is heel gemakkelijk. Kies gewoon de kleur die bij u past.

Hoe verschillend keukens ook kunnen zijn, sommige trends vind je in bijna alle nieuwe keukens terug. Kleur bijvoorbeeld. Of je nu gaat voor modern, klassiek of landelijk, kleurrijke contrasten zijn overal aanwezig. Kleur zie je in alle varianten: van uitgesproken aanwezig, tot juist subtiel op de achtergrond. Met kleur geeft u uw keuken karakter. Zorg daarom dat u de kleur kiest die bij u past. Houdt u meer van natuurlijke houttinten? Dat kan natuurlijk ook. U kunt dan heel gemakkelijk toch een beetje kleur aanbrengen door bijvoorbeeld de wand achter het fornuis in een bedekte kleur te betegelen. Denk aan robijnrood, mosterdgeel of olijfgroen. Zo geeft u uw keuken net iets meer persoonlijkheid.

Rood staat voor energie
Kleuren geven niet alleen uw keuken de juiste uitstraling, ze hebben ook nog eens effect op uw gemoedstoestand. Rood, bijvoorbeeld, staat voor passie en energie. Het is de kleur van lef en levenslust. Wilt u liever wat meer rust in de keuken? Kies dan voor blauw. Blauw is een kleur die ruimte geeft en voor ontspanning zorgt. Grijsblauw zorgt voor een frisse, koele sfeer, terwijl blauw dat naar paars neigt voor meer warmte zorgt. Groen is een combinatiekleur. Het roept vrolijkheid op, maar kan tegelijkertijd ook heel relaxed zijn. Geel en oranjetinten staan voor gezelligheid en geborgenheid. Bent u graag creatief in de keuken? Dan kunt u ook voor paars kiezen. Gedurfd, maar de kleur paars staat voor inspiratie en vernieuwing.

Techniek in stijl
Als u de juiste kleur hebt gekozen, neemt u de volgende stap: het kiezen van de juiste apparatuur. In een keuken is goede apparatuur onontbeerlijk. Het scheelt u veel tijd en ergernis. De afgelopen jaren heeft keukenapparatuur een enorme ontwikkeling doorgemaakt. En niet alleen in technisch opzicht. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan het design van apparatuur. Ovens en magnetrons, bijvoorbeeld, zijn veelal van rvs gemaakt en hebben een gladde, strakke vormgeving. Zo valt apparatuur veel minder op in uw keuken. Magnetrons en ovens worden tegenwoordig naast elkaar ingebouwd. Erg handig is om deze apparatuur op werkhoogte in te laten bouwen. Dat scheelt veel onnodig bukken. Of wat dacht u van een ingebouwd rvs espressoapparaat? Eerst was de trend om een gekleurde Italiaanse espressomachine als eye-catcher in de keuken te zetten. Nu wordt ook de koffiemachine steeds vaker in de keuken geïntegreerd. En zon ingebouwd hightech rvs espressoapparaat maakt met hetzelfde gemak natuurlijk een cappuccino of Wiener-melange voor u.

Van vier naar zes pitten
Fornuizen waren vroeger vaak ontsierende apparaten in uw keuken. Die tijd is gelukkig geweest. Of u nu op gas wilt koken, of liever keramisch of op inductie; er is altijd een stijlvolle variant te vinden die in uw keuken past. En nog een voordeel ten opzichte van vroeger: een modern fornuis heeft vaak vijf of zes warmtebronnen in plaats van vier. In het westen groeit de interesse voor oosters koken nog altijd. Daarom is in veel moderne fornuizen een speciale wokbrander geïntegreerd. Zo hebt u in mum van tijd een gezond en lichtverteerbaar gerecht op tafel.

Afwassen in stilte
Vaatwassers zijn in de loop der tijd steeds stiller geworden. Maar wat wel vaak storend blijft is het gorgelende geluid van de afvoer. Ook dit probleem kan nu verholpen worden. Er is nu een vaatwasser op de markt die door gebruik van een speciale sifoninzet geen gorgelgeluiden meer produceert. En dat is wel zo lekker rustig. Heeft u al een nieuwe vaatwasser, maar u stoort zich wel aan de gorgelgeluiden? Geen probleem. Er is ook een renovatieset verkrijgbaar die in bestaande apparatuur kan worden ingebouwd. Bijkomend voordeel van dit nieuwe systeem is dat er ook geen bacteriën of ziektekiemen meer tussen de vaatwasser en de spoelbak kunnen ontstaan.

Werk aan de winkel
Tot slot, een van de belangrijkste elementen in de keuken: het aanrechtblad, of werkblad. Vroeger kon je kiezen ?f mooi, ?f praktisch. Maar tegenwoordig gaat dat heel goed samen. Hout, roestvrijstaal, of natuursteen: het werkblad dat u kiest is heel sfeerbepalend voor de keuken. Een houten blad heeft een warme, chique uitstraling, maar vergt wel onderhoud. Roestvrijstaal is oersterk, slijtvast, en niet poreus, waardoor het erg hygiënisch is. Een rvs-werkblad maakt de moderne, trendy keuken natuurlijk helemaal af. Granito, of ander natuursteen, is nostalgisch en strak tegelijk. Het past in alle type keukens. En het is bovendien erg gemakkelijk schoon te houden. Van een goed werkblad kun je jarenlang plezier hebben. Maak daarom geen sluitpost van het werkblad en overweeg zorgvuldig welk blad het beste bij u past.

Bron: Vereniging Comfortabel wonen

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide