5332
Eiken keuken
Gepubliceerd: 14-12-2018

Als een houten keuken op maat wordt gemaakt leent eikenhout zich prima hiervoor. Deze houtsoort is namelijk hard en sterk en is goed te bewerken. Dit is zeker een reden dat RestyleXL graag werkt met eikenhout. Maar de hoofdreden is: eiken, en vooral oud eiken geeft een keuken een rustieke en tegelijkertijd een robuuste uitstraling en zorgt voor een natuurlijke maar toch strakke look & feel.

 

De eigenschappen van eikenhout

In het ontwerp en de afwerking biedt eikenhout enorm veel mogelijkheden omdat het zo mooi bewerkbaar is. Hierdoor kan een eiken keuken echt helemaal op maat worden gemaakt. Of u nu op zoek bent naar een sierlijke klassieke keuken of juist een keuken met een strak design, het is allemaal mogelijk.

Een keuken wordt uiteraard veel gebruikt. En ook al is eikenhout hard en sterk, er kunnen beschadigingen ontstaan na een aantal jaren aan bijvoorbeeld de keukenkastjes of aan het werkblad. Hier is de uitstekende bewerkbaarheid van eikenhout ook zo fijn voor;  kleine beschadigingen en oneffenheden kunnen daardoor makkelijk en snel weggewerkt worden. Daardoor kunt u dus zeker tien tot vijftien jaar van uw eiken keuken genieten.

Wat zijn de voordelen van eikenhout?

  • Eikenhout is hard, slijtvast en duurzaam
  • De strak en natuurlijke, maar ook rustieke en robuuste uitstraling
  • De mooie nerfstructuur
  • Perfect combineerbaar met andere materialen
  • Makkelijk bewerkbaar, ook om te herstellen bij schade
  • De compacte structuur van gedroogd oud eiken geeft een minimale ‘werking’

Creëer een eigen stijl in een eiken keuken

Hout zorgt op een natuurlijke manier voor een warme sfeer in huis. En het is goed te combineren. Niet alleen met andere materialen zoals metaal, beton of kunststof. Maar ook met alle kleuren! Houdt u van wit, zwart, pasteltinten of felle kleuren? Eigenlijk past het er allemaal bij. Combineer naar hartenlust met andere materialen. En ook met andere houtsoorten. De tijd dat we maar één soort hout in ons interieur konden toepassen is gelukkig voorbij! Zorg voor balans en eenheid qua uitstraling van de verschillende ruimtes in uw huis. Dan kunt u eigenlijk niets verkeerd doen.

Waarom een eiken keuken? Daarom!

Met een eiken keuken creëert u een luxe en warme sfeer in huis. Is dat wat u zoekt? Kies dan voor eikenhout als materiaal voor uw nieuwe keuken.

Wilt u graag zien welke eiken keukens RestyleXL reeds heeft geleverd? Bekijk hier voor inspiratie de  eiken keukens van RestyleXL.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide