1492
Eerste hulp bij een keuken kopen
Gepubliceerd: 06-12-2022

Er zijn van die aankopen in een huis waar ons hart een sprongetje van maakt en we uren, dagen over kunnen filosoferen en Pinteresten. Voorbeeldje? Keukens! Maar dit duurt vaak tótdat het moment zich daadwerkelijk aandient en we koud water vrees krijgen. 

Opeens ontstaat er een gevoel van paniek en stress. Maken we wel de juiste keuze? Past deze look de komende 10 jaar in mijn interieur? Is het wel praktisch? Een keuken kopen is namelijk wel even anders dan een bank kopen. Deze ruil je eventueel om als hij niet voldoet en kun je ook nog doorverkopen via marktplaats.

Met een keuken is het wel even andere koek. Deze verkoop je niet één, twee, drie door. En bij een miskoop? Tsja, dan gaat het om zoveel geld bij een keuken dat je het er toch maar mee doet. Daarom zetten wij als ervaren interieurjunkies op een rij waar je goed op moet letten bij het kopen van een keuken.

Een open brainstorm over keuken kopen

Wanneer je een keuken gaat kopen is het goed om met een blanco beeld te beginnen. Ga niet lukraak naar de eerste woonboulevard om een keuken te kopen. De valkuil ontstaat dan dat je in de handen valt van de eerste de beste keukenverkoper. En laten we eerlijk zijn, naast autoverkopers zijn keukenverkopers misschien wel de beste in hun soort. 

Je zult dan misschien een keuken uit gaan kiezen die misschien niet helemaal aansluit bij jouw wensen, maar deze wensen vervagen snel wanneer je zo wordt beïnvloedt. Daarom is het goed om eerst te kijken qua keukens wat je zelf wilt en ook wat praktisch nodig is. 

Eén of twee ovens, een kookeiland, wel of geen afzuigkap boven het fornuis? Allemaal persoonlijke voorkeuren en afwegingen qua keuken. Als je dit helder hebt, dan kun je op pad.

Oriënteer meer qua keukens

Ga niet op pad met als doel; vandaag koop ik hoe dan ook een keuken. Laat je eerst een keer goed informeren bij verschillende keuken-aanbieders omtrent de laatste ontwikkelingen, trends en kleuren. Kijk daarna welke trends passen bij jouw voorkeuren en ga daarmee naar huis. 

Ook is het goed om een keukenexpert bij je thuis uit te nodigen. Laat hem of haar de ruimte zien en je praktische tips geven. Zij hebben immers eerder met dit bijltje gehakt. Ook kunnen zij vaak een online visual maken van jouw keuken. Dit geeft een goede weergave van hoe jouw keuken er in 3D uit gaat zien.

De keuken knoop doorhakken

Nadat je bovenstaande stappen qua keuken hebt genomen, kun je een knoop doorhakken. Ga hierbij altijd op je gevoel af, laat dit de doorslaggevende factor zijn. Twijfel je of die felgekleurde keuken wel écht iets voor jou is? Doe het dan niet. Want het gaat je vroeg of laat toch tegenstaan. 

Maar blijf ook niet te lang tobben over de keuken, goed is ook weer goed. Accepteer het idee dat er altijd innovatie en nieuwe keukens op de markt zullen komen. Mooi, mooier, mooist zullen we maar zeggen.

Kortom, een keuken kopen. Als het daadwerkelijk zover is kan het een hele klus zijn. Met bovenstaande stappen kun je bijna niet meer fout kiezen. En toch na een paar jaar klaar met je keuken? Weet dan dat de mogelijkheid om een keuken te wrappen ook steeds eenvoudiger wordt. Succes!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide