2860
Echt hout als levendig element van een industriële keuken
Gepubliceerd: 26-09-2018

In Hulshorst ligt een fraaie rietgedekte woning, die ter gelegenheid van de komst van nieuwe bewoners compleet wordt gemoderniseerd. Zodra je deze vrijstaande woning betreedt,omringt de moderne sfeer met warm houten parketvloer je direct. Opvallend is het witte stucwerk met zwarte accenten die je terugziet komen in de kozijnen van de ramen. In deze woning past een industriële keuken geweldig. Met maar één optie als perfect passend materiaal: echt hout.

 

dbkeukens-foto2.png
Saskia uit Hulshorst deed keuken inspiratie op tussen de maatwerkkeukensvan Residentic bij Arma Keukens en Sanitair in Nunspeet.Ze koos fraai hout uit al het moois van de moderne keukens en keukens landelijke stijl. In de strakke landhuis keuken vormen de houten fronten met hun zichtbare noesten een warm element. Echt houten fronten kunnen als nadeel hebben dat ze gaan werken wanneer ze onderhevig zijn aan temperatuurschommelingen. Om dit op te vangen bestaat elk houten front uit verticale planken met naden ertussen. Zo wordt het levendige karakter van hout mooi begrensd.

dbkeukens-foto6.png

Op de fronten zijn met zorg gekozen zwarte handgrepen gemonteerd. De Amerikaanse koelkast die een speciale wens was, is met opzet ook in matzwart uitgevoerd. Wat een spetter van een koelkast in deze schitterende keuken! Let ook even op de vlakverdeling boven de koelkast, een aansprekend idee als je keuken inspiratie aan het opdoen bent. De open vakken zijn vooral decoratief en bieden een leuke plek voor een paar houtblokken of flessen sterke drank, maar hebben ook een praktische functie.

dbkeukens-foto4+.png

Op afstand bekeken straalt deze keukenwand vooral rust uit, wat wordt veroorzaakt door het feit dat de koelkast mooi is ingebouwd. Ondanks de inbouw blijft deze Amerikaanse kanjer wel zijn karakter tonen omdat de koelkastdeur niet is voorzien van een keukenfront – zoals bij koelkasten uit de reguliere collectie. 

dbkeukens-foto3.png

Uitgebalanceerd
Rust ontstaat doordat het ontwerp van deze keuken in evenwicht is. Het wit van de vakken boven de koelkast komt terug in stollen naast het fornuis. En het zwartcomposieten aanrechtblad is natuurlijk een stijlvolle en passende must bij alle andere zwarte onderdelen van deze keuken.

dbkeukens-foto5.png

Rust ontstaat ook door de afzuigkap helemaal door te trekken de hoek in. Het lijkt nu net alsof de wand slechts verspringt inplaats van dat er een apparaat is bevestigd.
Het leuke aan een open keuken is, dat je veel mogelijkheden hebt om het koken en socializen te combineren. Hier wordt dit werkelijkheid met een bar die aan de keuken vast zit. Het blad bestaat uit houtlook, wat praktischer is dan een massief houten blad.Druppels water of gemorste koffie vormen zo geen probleem voor de toplaag. De manier waarop het blad op het aanrechtblad is geplaatst toont creativiteit. Het zit er niet zomaar op maar het komt iets naar voren, naar buiten toe. De ontwerper van deze keuken heeft beslist creatieve gavendie je veel keuken inspiratie bieden.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide