1143
5 tips om je keuken een moderne look te geven

Een van de ruimtes in huis waar vaak niet veel aan veranderd is de keuken. Een keuken is namelijk een enorme investering en daar wil je graag jarenlang van genieten. Toch is het mogelijk om met een paar kleine aanpassingen je keuken weer een moderne look te geven. Wij geven een aantal tips om je keuken te vernieuwen.

 

1. Een likje verf
Ben je uitgekeken op je keukenkastjes maar heb je niet het budget om alles te vervangen? Ga dan aan de slag met een pot verf. Het fijne aan het verven van de kastjes is dat je dit bij wijze van elk jaar kunt doen. Ga je voor licht en simpel, dan kies je voor wit. Wil je meegaan met een bepaalde trend en is dé kleur van het jaar rood? Dan kun je jouw kastjes gewoon rood verven.

Ben je er namelijk op uitgekeken dan verf je het gewoon weer in een andere kleur.

2. Makkelijk vervangbaar
Er zijn ook altijd dingen in de keuken die hele makkelijk te vervangen zijn. Denk bijvoorbeeld aan de handgrepen van de kastjes of lichtknopjes. Deze kun je heel makkelijk vervangen en het kost je niet eens zoveel. Op die manier creëer je direct een andere look.

3. De verlichting
Iets wat ook makkelijk te vervangen is, is de keukenverlichting. Licht in de keuken is niet alleen erg belangrijk voor tijdens het bakken en braden. Maar zorgt ook grotendeels voor de sfeer in deze ruimte. Kijk daarbij goed naar wat jouw keuken nodig heeft. Valt er veel daglicht binnen? Heb je donkere of lichte keukenkastjes? En welke kleur heeft de muur. Hier kun je de verlichting makkelijk op aanpassen.

4. Nieuw keukenblad
Het keukenblad heeft eigenlijk het grootste effect op de gehele look van jouw keuken. Heeft het blad een moderne look of is het nog heel erg oubollig? Hoe modern je de keuken ook maakt, heb je een keukenblad wat nog uit de jaren 60 komt dan blijf je keuken diezelfde uitstraling hebben.

Gelukkig is het niet zo moeilijk om het keukenblad te vervangen.

5. Accessoires
Als laatste is het een fijne tip om ook iets te doen met accessoires. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe theedoeken, snijplanken, plantjes. Met slechts een paar nieuwe items kleed jij jouw keuken heel wat moderner aan. Ik zeg: mooie reden om weer eens te gaan shoppen.

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide