796
Waarom iedereen een slowjuicer in huis moet hebben
Gepubliceerd: 28-10-2022 Laatste update: 03-03-2023

Vitamines zijn een belangrijk onderdeel geworden van ons dagelijkse eetpatroon. Maar hoe zorg je ervoor dat je deze op een eenvoudige manier binnen krijgt? Natuurlijk met de slowjuicer! Iedere woning beschikt wel over één toch? Nee? Maar wat voor sapcentrifuge moet ik kopen dan?

 Er zijn zoveel mogelijkheden, van fancy modellen tot snelle machines. Hoe kies ik? Lees onze gids om je te helpen beslissen welk model slowjuicer het beste bij jouw past!

Wat is een slowjuicer?

Voor wie zich bezighoudt met zijn eigen gezondheid en welzijn, heeft vast al eens van juicen gehoord. Juicen houdt gewoonweg in dat je sapjes maakt door het sap uit groenten en fruit te persen. Een slowjuicer is een keukenapparaat dat sap uit fruit en groenten perst of voedingsmiddelen maalt. Door het juice-proces blijven meer voedingsstoffen en enzymen behouden, wat resulteert in gezonder eten en drinken. Slowjuicers zijn ook bekend onder noemers koude pers of sapcentrifuges. De meeste sapcentrifuges hebben vijzels die draaien om het sap uit het fruit of de groente te persen. Dit proces is veel vriendelijker voor de producten, en daarom is het beter voor wie verse sappen wil maken met minder oxidatie.

wonenonline-schoonmaakguide-banner.png

Waar om de denken bij het kopen van een slowjuicer

Het eerste waar je bij de aanschaf van een sapcentrifuge van wooninformatie.nl rekening mee moet houden is wat voor soort sap je wilt extraheren. Als je op zoek bent naar een sap-maler, dan is een langzame juicer misschien beter. Als je doel echter is om meer voedingsstoffen uit het fruit/groente te halen, dan zal een snelle juicer beter werken. Een langzame sapcentrifuge haalt meer sap uit het fruit/de groente voordat hij op hoge snelheid begint te draaien. Dit betekent dat het langer duurt voordat de machine al het sap heeft geperst, wat onhandig kan zijn voor mensen die hun sap direct willen hebben.

Er zijn diverse slowjuicers op de markt beschikbaar zoals van de merken;

  • KitchenBrothers
  • Nutribullet 
  • Toivo Kitchen 
  • Philips

Als je vers fruit en groenten wilt persen, heb je een goede slowjuicer nodig. De beste juicers zijn ontworpen om maximale voedingsstoffen uit de voedingsmiddelen te halen. Ze zijn ook voorzien van functies zoals een pulpvanger, een zeefkorf om de pulp op te vangen of vaatwasbestendigheid. Er zijn diverse types slowjuicers: juicers met een verticale persschroef, horizontale schroef, twee schroeven waarbij elk type zijn voor- en nadelen heeft. Bepaalde verticale slowjuicers lopen wel eens vast bij taaie producten zoals sellerie. Wil je dit probleem voorkomen? Ga dan voor een horizontale juicer. Voor de groene sappen gaat de voorkeur uit naar een juicer met twee schroeven, welke vaak wat duurder is.

Tips voor het gebruiken van de slowjuicer

  • Juice smaakt altijd het beste wanneer je het net geperst hebt. Bovendien oxideren veel voedingsstoffen wanneer je het sap te lang laat staan. Drink je juice daarom direct op!
  • De ideale manier om de producten die nagenoeg de container in kunnen te consumeren, is door ze door de juicer te halen.
  • Een gezond sapje bestaat voor 80% uit groenten en voor 20% uit fruit.
  • Dankzij de slowjuicer heb je de mogelijkheid om voedingsstoffen uit groenten binnen te krijgen die je normaal wellicht niet zo snel rauw zou eten. Zoals paprika of broccoli. 
  • Vers sap kan ook gebruikt worden als alternatief voor kant-en-klare bouillonblokjes voor de soep.
  • Gebruik de pulp in muffins, trek er groentebouillon van, doe het in een smoothie of gooi het in de compostbak.
Wonenonline

GRATIS SCHOONMAAKGUIDE

gratis-schoonmaakguide1.jpg

Heb jij je ooit afgevraagd hoe je huis moeiteloos schoon en stralend kunt houden? Onze schoonmaakguide van maar liefst 84 pagina's onthult alle geheimen die je nodig hebt. Van praktische tips en handige hacks tot gedetailleerde stappenplannen, je vindt hier werkelijk alles wat je wilt weten over schoonmaken.

Wil jij deze must-have gids ontvangen? Vul het onderstaande formulier in en binnen 15 minuten heb je de schoonmaakguide in je mailbox.

Ja, stuur mij de gratis schoonmaakguide