2495
Tips bij een kapotte wasmachine
Gepubliceerd: 23-07-2015 Laatste update: 25-04-2017

De wasmachine is onmisbaar meubilair in je woning. Je wast er je eigen kleren mee, maar ook die van je partner en je kinderen. Het is dan ook een ramp als je wasmachine kapot gaat en je niet direct geld hebt voor een nieuw exemplaar. Wat doe je als je wasmachine kapot is? Onderstaande tips helpen je verder op weg!

Is er een techneut in je familie of vriendenkring?
Vraag een vriend in plaats van een monteur om eens naar je kapotte wasmachine te kijken. Wellicht heb jij een handige techneut in de familie of vriendenkring. Dit bespaart je kosten die je eventueel aan een reparateur zou moeten betalen.

Achterhaal de oorzaak van de kapotte wasmachine
Voordat je een monteur inschakelt, kun je ook zelf proberen te achterhalen wat de oorzaak van de kapotte wasmachine is. Als het water in de machine blijft staan, kan de pomp bijvoorbeeld verstopt zitten. Wellicht zit er iets in de pomp of filter waardoor de afvoer verstopt is geraakt? Als je een klein beetje technisch bent, kun je wellicht ook zelf een eventuele reparatie uitvoeren.

wonenonline-schoonmaakguide-banner.png

Huur een wasmachine
Een wasmachine huren is een optie als je momenteel niet voldoende geld hebt om een nieuw exemplaar te kopen of als de monteur aangeeft dat de reparatie lang gaat duren.. Je huurt dan een exemplaar voor een vast laag bedrag per maand. Daardoor heb je de mogelijkheid om eerst geld te sparen voor een nieuw wasmachine, zonder dat je direct in de schulden terechtkomt. Kijk bijvoorbeeld eens bij Skala voor de mogelijkheden.

Voorkomen is beter dan genezen
Voorkomen is nog altijd steeds beter dan genezen. Door voortdurend onderhoud te plegen aan je wasmachine, voorkom je dat deze stuk gaat. Was regelmatig je wasmachine op 95 graden Celsius. Doe dit eventueel met wat soda. Op deze manier wordt de trommel van de wasmachine goed gereinigd. Zorg daarom goed voor je wasmachine!

 

Wonenonline

GRATIS SCHOONMAAKGUIDE

gratis-schoonmaakguide1.jpg

Heb jij je ooit afgevraagd hoe je huis moeiteloos schoon en stralend kunt houden? Onze schoonmaakguide van maar liefst 84 pagina's onthult alle geheimen die je nodig hebt. Van praktische tips en handige hacks tot gedetailleerde stappenplannen, je vindt hier werkelijk alles wat je wilt weten over schoonmaken.

Wil jij deze must-have gids ontvangen? Vul het onderstaande formulier in en binnen 15 minuten heb je de schoonmaakguide in je mailbox.

Ja, stuur mij de gratis schoonmaakguide