2414
Tips bij een kapotte wasmachine
Gepubliceerd: 23-07-2015

De wasmachine is onmisbaar meubilair in je woning. Je wast er je eigen kleren mee, maar ook die van je partner en je kinderen. Het is dan ook een ramp als je wasmachine kapot gaat en je niet direct geld hebt voor een nieuw exemplaar. Wat doe je als je wasmachine kapot is? Onderstaande tips helpen je verder op weg!

Is er een techneut in je familie of vriendenkring?
Vraag een vriend in plaats van een monteur om eens naar je kapotte wasmachine te kijken. Wellicht heb jij een handige techneut in de familie of vriendenkring. Dit bespaart je kosten die je eventueel aan een reparateur zou moeten betalen.

Achterhaal de oorzaak van de kapotte wasmachine
Voordat je een monteur inschakelt, kun je ook zelf proberen te achterhalen wat de oorzaak van de kapotte wasmachine is. Als het water in de machine blijft staan, kan de pomp bijvoorbeeld verstopt zitten. Wellicht zit er iets in de pomp of filter waardoor de afvoer verstopt is geraakt? Als je een klein beetje technisch bent, kun je wellicht ook zelf een eventuele reparatie uitvoeren.

inspiratiebrochures1.png

Huur een wasmachine
Een wasmachine huren is een optie als je momenteel niet voldoende geld hebt om een nieuw exemplaar te kopen of als de monteur aangeeft dat de reparatie lang gaat duren.. Je huurt dan een exemplaar voor een vast laag bedrag per maand. Daardoor heb je de mogelijkheid om eerst geld te sparen voor een nieuw wasmachine, zonder dat je direct in de schulden terechtkomt. Kijk bijvoorbeeld eens bij Skala voor de mogelijkheden.

Voorkomen is beter dan genezen
Voorkomen is nog altijd steeds beter dan genezen. Door voortdurend onderhoud te plegen aan je wasmachine, voorkom je dat deze stuk gaat. Was regelmatig je wasmachine op 95 graden Celsius. Doe dit eventueel met wat soda. Op deze manier wordt de trommel van de wasmachine goed gereinigd. Zorg daarom goed voor je wasmachine!

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide