2299
Strijken een feest? Zo doe je dat!
Gepubliceerd: 27-03-2020 Laatste update: 08-06-2023

Strijken een feest? Als je deze titel leest, zul je misschien denken: waarom staan de woorden strijken en feest in één zin? Voor velen is strijken namelijk helemaal geen feest, maar eerder een nachtmerrie. Stapels strijkgoed die je nog weg moet werken, je lievelingsblouse die je niet aan kunt omdat er toch kreukels inzitten, die strijkplank die steeds maar inklapt… Gelukkig hebben wij wat tips voor je zodat strijken écht een feestje wordt. Benieuwd? Lees dan gauw verder!

Kies vooral voor de makkelijke weg
Als jij strijken maar een gedoe vindt, hebben we goed nieuws voor je: het hoeft niet zo ingewikkeld te zijn!Begin bij het begin: zorg ervoor dat je alle strijkbenodigdheden bij elkaar hebt, zodat je niet steeds heen en weer hoeft te lopen om je wasgoed kreukvrij te krijgen. Heb je genoeg ruimte om lekker te kunnen strijken, zonder dat je stekker van de bout je in de weg zit? Zorg ook voor een goede, schone strijkbout en eventueel een plantenspuit. Daarmee kun je een soort stoomeffect bereiken – door de kreukels in je kleding rustig vochtig te maken met de hulp van de plantenspuit, zijn ze in no time verdwenen. Handig, toch?

Een goede strijkplank is ook ontzettend belangrijk: je wilt niet dat de plank net wat te klein is, zodat je met rugpijn straks je kreukvrije was in je kast moet doen. Het is wel fijn als je een ruime plank hebt om zo ook het grotere textiel goed te kunnen strijken, en dat het materiaal van je strijkplank van goede kwaliteit is. Zo weet je zeker dat je kleding niet verschroeid raakt – en dat je in een oogwenk klaar bent met strijken. Kies meteen voor een gezellig printje op je strijkplank, zodat strijken weer net iets leuker wordt.

Een andere tip: zorg dat jij meteen het strijkwerk aanpakt als je was droog is. Hoe sneller je aan het strijken gaat, hoe minder kreukels je in het wasgoed zult vinden. Ook is het een stuk makkelijker om van klein textiel naar groot te werken: zo heb je het minste kans op nieuwe kreukels in je net gestreken kleding. Krijg je de smaak al een beetje te pakken? Er zijn online nog een hoop leuke strijk hacks te vinden, zodat strijken hartstikke makkelijk wordt.

Kies voor strijken als cardio of rustmoment
Als het strijken na de bovengenoemde strijk hacks wat makkelijker is geworden, kun je het strijken zelfs gaan zien als een welverdiend moment. Hoe fijn is het om een strijkuurtje in te plannen waarin jij je even helemaal afzondert? Geen spelende kinderen om je heen, geen partner die even iets wil overleggen… Even een moment voor jezelf. Zet een lekker muziekje op of geniet even van de rust en stilte. Als je juist zin hebt in een sociaal momentje, kun je natuurlijk ook je vriendin bellen: doe je oortjes in of zet je telefoon op de handsfree functie, en je hebt helemaal niet het gevoel dat je een vervelend klusje aan het doen bent.

Helemaal nuttig gebruik maken van je strijk tijd? Strijk je fit! Wist jij dat je met een half uurtje strijken wel zo'n 50 tot 75 calorieën verbrand? Dat wordt nog meer als je er een echte work out van maakt. Loop met de wasmand een paar keer extra de trap op en af, squat tussen het wisselen van de te strijken kledingstukken een aantal keer of ga voor de jumping jacksom nóg meer calorieën te verbranden tijdens het strijken. Met een lekkere sportystrijk playlist op de achtergrond heb je niet eens meer door dat je én vet verbrandt, én je kleding kreukvrij maakt.

Zin om te strijken
Van bovenstaande tips krijg je nu misschien zelfs zin om je strijkgoed op te pakken. Strijken vervelend en een verspilling van je tijd? Zeker niet – na het lezen van dit artikel is strijken voor iedereen een feestje!

Wonenonline

GRATIS SCHOONMAAKGUIDE

gratis-schoonmaakguide1.jpg

Heb jij je ooit afgevraagd hoe je huis moeiteloos schoon en stralend kunt houden? Onze schoonmaakguide van maar liefst 84 pagina's onthult alle geheimen die je nodig hebt. Van praktische tips en handige hacks tot gedetailleerde stappenplannen, je vindt hier werkelijk alles wat je wilt weten over schoonmaken.

Wil jij deze must-have gids ontvangen? Vul het onderstaande formulier in en binnen 15 minuten heb je de schoonmaakguide in je mailbox.

Ja, stuur mij de gratis schoonmaakguide