2385
Strijk je fit met Brabantia
Gepubliceerd: 21-08-2018

We horen het zelden iemand zeggen... Yesss! vandaag mag ik weer strijken. De meeste mensen vinden strijken maar een saaie bezigheid. Je bent er lang mee bezig en na een paar dagen mag je weer helemaal opnieuw beginnen. Toch draagt een gestreken blouse een stuk prettiger dan een gekreukeld exemplaar. Maar hoe zorgen we er voor dat strijken een leuk karweitje wordt? Wij geven je een paar fijne tips!

 

brabantia-instagram-post2.png

wonenonline-schoonmaakguide-banner.png

Tip 1: Begin met een hippe plank
Elke klus wordt een stuk aangenamer als je iets leuks hebt om naar te kijken! En dan bedoelen we natuurlijk niet een serie op tv maar deze nieuwe limited edition 'Orla Kiely' strijkplank van Brabantia. Orla Kiely is een bekende designer, ooit begonnen met het ontwerpen van hoeden en later handtassen. Haar grote doorbraak was echter in de jaren 90 toen ze de wereld verraste met haar typische retro prints! Deze prints vinden we niet alleen terug op haar design handtassen maar ook op dekbedden, behang, meubels en... nu ook op deze superlichtgewicht strijkplank van Brabantia. Ook fijn zijn de antislip beschermdoppen zodat jouw strijktafel mooi op zijn plek blijft staan als jij enthousiast de was weg strijkt.

brabantia-foto2.png

Tip 2: Gooi de beats door de speakers
Oke, sommige mensen ervaren een strijkklus als een rustgevende bezigheid. Even lekker wegdwalen met je gedachten of in je hoofd alvast het boodschappenlijstje voor de supermarkt samenstellen. Maar dat kan ook anders. Zet een lekkere beat op en jouw energieniveau stijgt binnen no time naar grotere hoogte. Met muziek gaat alles een stuk gemakkelijker en sneller! Voor je het weet is de wasmand weer leeg. Overigens... voor de volgende tip is een flinke beat ook geen overbodige luxe!

tanja.png

Tip 3: Workout!
Wist jij dat je met een half uurtje strijken wel zo'n 50 tot 75 calorieën verbrand? Hoe mooi meegenomen is dat! We konden de strijkplank dan ook niet beter laten testen door personal trainer Tanja Oostendorp van FITunlim!ted uit Hilversum. Met één simpele beweging staat de strijkplank op zijn plek en hangt de strijkbout in de strijkerhouder die heel handig geschikt is voor links- en rechtshandigen. Even een blousje van manlief op de plank en strijken maar. Door het brede werkblad was een blouse binnen no time gladgestreken en kon deze hop de kast in. Strijken is een prima training voor de rug, buik en armspieren volgens Tanja. Wil je je strijk workout nog een tikkie zwaarder maken probeer dan eens je bilspieren samen te knijpen in setjes van 10 seconden. Of zet de wasmand aan de andere kant van de kamer neer en doe een squat elke keer als je een kledingstuk uit de wasmand haalt. Voor wie de kuiten wil trainen tijdens het strijken is het teenwippen een goede oefening. Ga een paar seconden op je tenen staan en dan weer plat met je voeten op de grond. Herhaal dit zo vaak als je wilt en voor je het weet heb je een prachtig setje kuiten.

Voor wie niet wil trainen in de sportschool of er geen tijd voor heeft wegens een enorme stapel was(!) is strijken een prima alternatief. Strijken op de Orla Kiely strijkplank van Brabantia is stiekem eigenlijk een heel leuk feestje!

Wonenonline

GRATIS SCHOONMAAKGUIDE

gratis-schoonmaakguide1.jpg

Heb jij je ooit afgevraagd hoe je huis moeiteloos schoon en stralend kunt houden? Onze schoonmaakguide van maar liefst 84 pagina's onthult alle geheimen die je nodig hebt. Van praktische tips en handige hacks tot gedetailleerde stappenplannen, je vindt hier werkelijk alles wat je wilt weten over schoonmaken.

Wil jij deze must-have gids ontvangen? Vul het onderstaande formulier in en binnen 15 minuten heb je de schoonmaakguide in je mailbox.

Ja, stuur mij de gratis schoonmaakguide