4190
Stofzuiger
Gepubliceerd: 22-08-2017

We krijgen er elke week wel een paar keer mee te maken. Stofzuigen. Het is een van die klusjes in huis die steeds weer blijven terugkomen. Zeker wanneer je huisdieren hebt, zoals een hond of een kat weet je als geen ander hoevaak je de stofzuiger weer tevoorschijn moet halen om de vloer netjes schoon te krijgen. Maar ook als je last hebt van een allergie is bijna dagelijks stofzuigen geen overbodige luxe.

Na een aantal flinke stofzuigerbeurten merk je al snel dat de zuigkracht afneemt en moet je de stofzuigerzak weer vervangen. Vaak is dat nogal een gedoe, als je niet uitkijkt vliegt een deel van de inhoud van de stofzuigerzak weer door je woonkamer. Best onhandig eigenlijk, een stofzuiger die na een paar keer zuigen alweer verstopt raakt en flink in zuigkracht verliest. 

James Tyson, de uitvinder van de eerste stofzuiger zonder zak, liep regelmatig tegen het probleem van een steeds minder goed werkende stofzuiger aan en vond dat het tijd werd hier wat aan te doen. En zo geschiedde, na het ontwerpen van meer dan 5000 prototypes had hij na 5 jaar, in 1983, de eerste zakloze stofzuiger uitgevonden. De Dyson stofzuiger. 

Een stofzuiger van Dyson is een innovaiteve stofzuiger zonder stofzuigerzak. Een Dyson stofzuiger verliest geen zuigkracht en je hoeft geen vuile filters te wassen of te vervangen. Met een en nieuw hygiënisch mechanisme verwijder je gemakkelijk stof en vuil uit het reservoir. Doordat je geen stofzuigerzakken of filters nodig hebt zijn er bij het gebruik van een Dyson stofzuiger geen bijkomende kosten. 

Alle stofzuigers van Dyson zijn tegenwoordig uitgerust met de zogenaamde Dyson Cinetic technologie. Dit zorgt voor een hoge zuigkracht en een schone uitblaaslucht. De snelle bewegingen die gemaakt worden door maar liefst 54 bewegende cyclonen zorgen ervoor dat er geen stof achterblijft en de trechter niet verstopt kan raken. Ook wanneer de stofbak van de stofzuiger steeds voller raakt zal je geen verlies aan zuigkracht ervaren. 

Naast de Cinetic technologie beschikken een aantal stofzuigers van Dyson ook over een Big Ball technologie. Dat wil zeggen dat de stofzuigers zichzelf voortbewegen op een grote bal, de Big Ball waardoor ze soepel om hun as draaien en gemakkelijk achter je aanrijden. Rijd je ergens tegenaan en valt de stofzuiger om dan zet hij zichzelf binnen no time weer overeind zodat jij niet hoeft te bukken om de stofzuiger recht te zetten. Door de Big Ball rijd je gemakkelijk langs meubels en andere obstakels in de kamer en je loopt niet meer vast wanneer je de hoek om gaat met stofzuigen. 

Naast het voordeel van het ontbreken van een stofzuigerzak en de fijne wenbaarheid verwijder je ook bacteriën, stuifmeel en huiststofmijten heel grondig met een Dyson stofzuiger door de gepatenteerde cycloontechnologie. 

Naast de 'gewone' stofzuigers heeft Dyson diverse andere stofzuigers in de collectie opgenomen. Bijvoorbeeld de snoerloze steelstofzuigers. Deze zijn lichtgewicht en werken op een accu. Door het ontbreken van een snoer beweeg je je gemakkelijker door de ruimte heen. Daarnaast bied Dyson ook stofzuigers speciaal bedoeld voor parketvloeren of handige kruimeldieven. 

Dyson stofzuigers zijn over het algemeen wat duurder dan de traditionele stofzuigers die we kennen. Dit geld echter alleen voor de aanschaf want een Dyson stofzuiger heeft zoals gezegd geen stofzuigerzakken of filters nodig waardoor je geen bijkomende kosten hebt. Ook gaat een Dyson stofzuiger langer mee.

Overweeg je na het lezen van dit artikel een Dyson stofzuiger? Neem dan eens een kijkje op de website van Aldoor.nl. Zij hebben een ruim assortiment van Dyson stofzuigers en nog veel meer andere Dyson producten die het huishouden net een stukje leuker maken.

 

Wonenonline

GRATIS SCHOONMAAKGUIDE

gratis-schoonmaakguide1.jpg

Heb jij je ooit afgevraagd hoe je huis moeiteloos schoon en stralend kunt houden? Onze schoonmaakguide van maar liefst 84 pagina's onthult alle geheimen die je nodig hebt. Van praktische tips en handige hacks tot gedetailleerde stappenplannen, je vindt hier werkelijk alles wat je wilt weten over schoonmaken.

Wil jij deze must-have gids ontvangen? Vul het onderstaande formulier in en binnen 15 minuten heb je de schoonmaakguide in je mailbox.

Ja, stuur mij de gratis schoonmaakguide