2013
Alles over stofzuigers
Gepubliceerd: 08-09-2016 Laatste update: 25-04-2017

Ja hoor, het is weer zover, daar ligt weer een laag stof of alweer kruimels op de vloer. Het is weer eens tijd om stof te zuigen. Stofzuigen, niet het allerleukste klusje waar we allemaal mee te maken krijgen. Sommigen onder ons, bijvoorbeeld met een hond of kat in huis zijn zelfs elke dag aan de beurt om de stofzuiger tevoorschijn te halen. Maar ook zonder huisdier is het belangrijk om zeer regelmatig de stofzuiger door je huis te halen.

Stof, het ziet er niet alleen vies uit, het is ook nog eens erg slecht voor het menselijk lichaam. In een klein beetje huisstof bevinden zich bacteriële cellen, schimmelsporen, huisstofmijten, uitwerpselen van deze mijten en menselijke huidcellen. Als we veel van deze stof inademen moeten we hoesten of als we er allergisch voor zijn kunnen we er allerlei nare klachten van krijgen.

Soorten stofzuigers

Om het vervelende stofzuig klusje toch een beetje aangenamer te maken is het van belang om een goede stofzuiger in huis te halen. Er zijn diverse soorten stofzuigers verkrijgbaar voor verschillende doeleinden. We noemen de meest bekende varianten.

1) Sledestofzuiger
De sledestofzuiger is de traditionele stofzuiger zoals de meeste van ons hem kennen. Dit model wordt ook wel een cylinderstofzuiger genoemd. Ze zijn verkrijgbaar met en zonder stofzak en vaak het meest geschikt om droog te zuigen.

2) Ketelstofzuiger
Deze stofzuiger staat rechtop en heeft een grotere stofopvang dan een sledestofzuiger. Een ketelstofzuiger zuigt meestal zowel nat als droog.

3) Steelstofzuiger
Stofzuigen met een steelstofzuiger is lastiger dan met een traditionele stofzuiger, dit komt doordat je het volle gewicht van de steelstofzuiger moet voorttrekken. Hij is meer geschikt voor de wat kleinere oppervlakken en is gemakkelijk op te bergen omdat hij weinig plaats inneemt.

4) Kruimeldief
De naam van deze stofzuiger zegt het al, bedoeld voor het opzuigen van kruimels. Hij is klein en wordt vaak via een oplader aan de muur opgeladen. Heel handig als je even snel de broodkruimels rond de ontbijttafel wilt opzuigen.

5) Robotstofzuiger
Een luxe onder de stofzuigers is de robotstofzuiger. Een robotstofzuiger werkt door middel van een accu en beweegt zelfstandig over de vloer en zuigt daarbij stof. Als hij klaar is keert hij zelf weet terug naar het oplaadstation.

Een stofzuiger kopen, waar moet je op letten
Wanneer je een stofzuiger gaat kopen is het van belang om te letten op het vermogen, de zuigkracht ,de stofopvang en het model van de stofzuiger. Op wat voor soort vloerbedekking ga je de stofzuiger gebruiken en wil je ook haren van huisdieren opzuigen? Daarnaast is het van belang om te bepalen of je een stofzuiger met zak wenst of zonder zak. Een zak kan je gemakkelijk verwisselen maar je hebt sneller kans op geurtjes. Zonder zak vergt echter weer wat meer schoonmaakwerk maar is de kans op geurtjes bijna nihil. En let ook even op de lengte van het snoer!

Al met al is het stofzuigen een noodzakelijk kwaad maar bijkomend voordeel is dat het ons wel voorziet van een extra portie lichaamsbeweging en voor veel mensen geeft een half uurtje stofzuigen ook wat rust in het hoofd na een lange werkdag.

Ben jij op zoek naar een nieuwe stofzuiger maar weet je nog niet precies welk model het best geschikt is voor jou? Laat je dan eens informeren door stofzuiger-voordeel.nl. Zij bieden diverse modellen en voorzien je graag van het juiste advies.

 

Wonenonline

GRATIS SCHOONMAAKGUIDE

gratis-schoonmaakguide1.jpg

Heb jij je ooit afgevraagd hoe je huis moeiteloos schoon en stralend kunt houden? Onze schoonmaakguide van maar liefst 84 pagina's onthult alle geheimen die je nodig hebt. Van praktische tips en handige hacks tot gedetailleerde stappenplannen, je vindt hier werkelijk alles wat je wilt weten over schoonmaken.

Wil jij deze must-have gids ontvangen? Vul het onderstaande formulier in en binnen 15 minuten heb je de schoonmaakguide in je mailbox.

Ja, stuur mij de gratis schoonmaakguide