4253
Je beste vriend deze zomer: de ijsmachine
Gepubliceerd: 21-07-2021 Laatste update: 19-07-2023

Ben je ook zo dol op ijs? Een heerlijke sorbet, romig chocolade ijs, of juist gekke combinaties zoals blauw smurfenijs… Niets is zo lekker om even af te koelen met een ijsje. Gelukkig zijn er vandaag de dag allerlei mogelijkheden om thuis je eigen ijs te maken. Niet meer in die lange rijen voor de ijssalon aansluiten, om erachter te komen dat je favoriete smaak is uitverkocht – en de controle hebben over welke ingrediënten je toevoegt aan je ijs, dus. We vertellen je alles over je beste vriend deze zomer: de ijsmachine.

Voor welke ijsmachine ga jij?

Er zijn heel wat verschillende soorten ijsmachines op de markt. Welke ijsmachine het beste bij jou past, hangt helemaal van je wensen af. Wil jij een rechttoe, rechtaan machine om af en toe een simpel ijsje voor de kids te maken? Of volg je een speciaal dieet en is een ijsmachine dé manier om toch te kunnen genieten van het koude goud? Ook heb je de keuze uit softijs machines en hardijs machines: die laatste zijn weer beter geschikt voor het maken van schepijs. Wil je een ijsmachine kopen, maar weet je niet voor welk merk je moet gaan? Er zijn genoeg lijstjes van gerenommeerde webwinkels te vinden, zoals Coolblue's ijsmachine top 10. Als je voor een ijsmachine uit dit lijstje kiest, zit je sowieso goed.

De lekkerste ijsmachine recepten

Als je de trotse eigenaar van een ijsmachine bent, kun je aan de slag met het maken van je eigen ijs. Misschien heb je nog een recept, of ben je een echte keukenprins(es) die zo uit het hoofd het lekkerste ijs maakt? Als je even geen inspiratie hebt, is dat geen probleem: op internet vind je talloze recepten voor zelfgemaakt ijs. Met een beetje geluk kun je zo je favoriete ijs namaken. Nooit meer in de rij voor de plaatselijke ijssalon!

Verkoelende ijsblokjes
Naast het maken van heerlijk ijs, als toetje of tussendoortje, is ijs natuurlijk ideaal om lekker mee af te koelen. Hoe heerlijk is het om je drankje ijskoud te maken door middel van ijsblokjes als het warm is? Je maakt heel makkelijk zelf ijsblokjes voor in je drinken met een leuke ijsblokjesvorm – je kent ze vast nog wel van vroeger. Ze zijn er nu in alle soorten en maten, ook gaaf om cadeau te geven, dus! Maar ook met een ijsblokjes machine heb je in een handomdraai een heerlijke koude cocktail of limonade. Proost!

Lees ook: Het ultieme genot van een zelfgemaakt softijsjeGRATIS SCHOONMAAKGUIDE

gratis-schoonmaakguide1.jpg

Nieuw: de gratis Wonenonline.nl schoonmaakguide. 84 pagina's met werkelijk alles wat je wilt weten over schoonmaken. Hebben? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Schoonmaakguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ja, stuur mij de gratis schoonmaakguide