1903
Goed voor het milieu én veilig voor je huis; duurzaam schoonmaken
Gepubliceerd: 10-11-2020 Laatste update: 21-10-2021

Je hoort er steeds meer over: duurzaam schoonmaken. Dat is ook helemaal niet zo gek, want waarom zou je nog met chemische middelen je geliefde woning schoonmaken, terwijl er ook alternatieven zijn? Duurzaam schoonmaken is hipper dan hip. Zo maak jij je huis spic en span, terwijl je zeker weet dat jij je interieur én de wereld geen schade aandoet. Wil je ook overstappen op ecologisch schoonmaken, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Wij vertellen je in dit artikel alles over duurzaam schoonmaken: wat is het, waarom zou je het doen en voor welke producten kun je kiezen. Pak dat vaatdoekje maar alvast uit de kast!

Waarom ecologisch schoonmaken?

Waarom zou je duurzaam schoonmaken? Daar is natuurlijk één hele goede reden voor: je bent goed bezig voor Moeder Natuur. Door middelen te gebruiken waar geen chemische stoffen inzitten, maak je schoon zonder impact op het milieu. Omdat de schoonmaakmiddelen biologisch afbreekbaar zijn, komen er door jouw weggegooide sopje geen chemicaliën in de natuur terecht. Wel zo fijn! En wat goed is voor de natuur, is ook goed voor jou én je spullen. Die chemische stoffen in je schoonmaakmiddelen kunnen voor irritatie op je huid en je luchtwegen zorgen. Je kent het wel, als je de badkamer hebt gepoetst en daarna last van je keel krijgt. Met duurzame schoonmaakmiddelen is dat mooi verleden tijd! Je hoeft ook niet bang te zijn voor vlekken in je kleding die je er niet meer uit krijgt, of op je stoffen bank of mooie vloer als je hebt geknoeid. Kortom; met duurzame schoonmaakmiddelen geniet je van schoonmaken zonder zorgen.

De juiste producten kiezen

Er komen meer en meer ecologische schoonmaakmiddelen op de markt. Onze favoriet? De HG ECO-producten. Je gebruikt de HG producten die je gewend bent, maar dan met een ecologisch tintje. Zo geniet je van alle voordelen van duurzaam schoonmaken, zonder dat jij je favoriete HG product hoeft op te geven. De ecologische schoonmaakmiddelen zijn namelijk in alle vormen en maten verkrijgbaar: als toiletgel, ontstopper, kalkverwijderaar en glasreiniger, bijvoorbeeld. Exclusief verkrijgbaar bij Jumbo en in België bij Delhaize.

wonenonline-schoonmaakguide-banner.png

Gebruiksgemak

Met de ecolijn van HG gebruik je de producten die je kent en die je graag gebruikt, maar dan zonder conserveringsmiddelen, microplastics, chloor en kleurstoffen. Daarbij is de verpakking gemaakt van 100% recyclebare materialen. HG doet dus nog steeds wat het belooft, ook ecologisch!

Wonenonline

GRATIS SCHOONMAAKGUIDE

gratis-schoonmaakguide1.jpg

Heb jij je ooit afgevraagd hoe je huis moeiteloos schoon en stralend kunt houden? Onze schoonmaakguide van maar liefst 84 pagina's onthult alle geheimen die je nodig hebt. Van praktische tips en handige hacks tot gedetailleerde stappenplannen, je vindt hier werkelijk alles wat je wilt weten over schoonmaken.

Wil jij deze must-have gids ontvangen? Vul het onderstaande formulier in en binnen 15 minuten heb je de schoonmaakguide in je mailbox.

Ja, stuur mij de gratis schoonmaakguide