1287
Geniet van de voorjaarsschoonmaak met een nieuwe stofzuiger
Gepubliceerd: 25-02-2016 Laatste update: 27-02-2019

Genieten? Van schoonmaken? Jawel, het kan. In de eerste plaats omdat we een biologische neiging hebben om in het voorjaar ons “nestje” op te knappen: je bent niet de enige die daar in de lente prompt behoefte aan krijgt. Maar de Grote Voorjaarschoonmaak wordt bovendien een stuk aangenamer met de juiste hulpmiddelen en handigheidjes. Lees mee!

 

Stap 1. Vind je focus
Als de zon schijnt en er buiten een lentefris windje waait, hebben veel mensen de neiging om deuren en ramen open te gooien en maar gewoon lukraak te gaan poetsen. Dat is natuurlijk beter dan niets doen. Maar voor een voldaan gevoel is focus handig. Wat wil je bereiken? Dat alles schoon is? Of wil je ook juist wat spullen opruimen en weggooien voor meer rust in huis? Accepteer dat je niet alles in een dag kunt doen en begin met één kamer of één soort klus. Dan heb je in elk geval aan het einde van dag 1 een voldaan gevoel! 

Stap 2. Zorg voor de juist hulpmiddelen
Niets zo vervelend als aan de slag willen en ontdekken dat je de juiste spullen niet in huis hebt. Sla daarom tijdig een rijtje schoonmaakmiddelen in, maar ook doekjes en dweilen. En vergeet het stofzuigen niet: de Grote Voorjaarsschoonmaak is namelijk een mooi moment om een nieuwe stofzuiger aan te schaffen! Een krachtig en fris apparaat maakt de Grote Schoonmaak een stuk prettiger. 

Ben jij ook toe aan een nieuwe stofzuiger, maar weet je niet waar je moet zoeken? Stofzuigers vergelijken op Knibble is dan een aanrader: zo vind je in een handomdraai de beste stofzuiger voor de beste prijs! Knibble is een gebruiksvriendelijke en onafhankelijke website waarmee je altijd op de laagste prijs uitkomt. Bovendien heeft Knibble een paar handige functies, zoals de Beknibbel wekker die je waarschuwt als jouw gewenste product in de aanbieding komt! 

Stap 3. Creëer tijd én motivatie
Zorg dat je een paar gaatjes vrijmaakt in je agenda om ook echt aan de slag te gaan in huis. Als je een dag voor de Grote Voorjaarsschoonmaak hebt gereserveerd poets je met een stuk meer plezier dan wanneer het ten koste gaat van de andere zestig dingen op je weekendlijstje.

Ondanks de frisse lente geen zin in de voorjaarsschoonmaak? Vind dan de juiste motivatie. Zet muziek op waar je energie van krijgt en stel een beloning in het vooruitzicht waar je harder van gaat werken! 

Stap 4. Vergeet de hulptroepen niet
Een stukje opvoeding én hulp ineen: laat de kinderen hun eigen kamer schoonmaken. Zo leren ze al vroeg hoe schoonmaken werkt en met een beetje creativiteit geef je ze er ook nog wat plezier in mee. Maak er bijvoorbeeld een wedstrijdje van met heuse prijzen voor de schoonste kast, de gezelligste vensterbank en de volste krat met speelgoed voor het goede doel!

 

Wonenonline

GRATIS SCHOONMAAKGUIDE

gratis-schoonmaakguide1.jpg

Nieuw: de gratis Wonenonline.nl schoonmaakguide. 84 pagina's met werkelijk alles wat je wilt weten over schoonmaken. Hebben? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Schoonmaakguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ja, stuur mij de gratis schoonmaakguide