1243
Geeft je witgoedapparaat een foutmelding? Dit moet je doen
Gepubliceerd: 04-01-2021

Witgoedapparaten zijn voor veel Nederlanders onmisbaar. Zo zorgt een vaatwasser ervoor dat borden, bestek en servies schoon worden. Een wasmachine zorgt er op zijn beurt voor dat vieze kleding schoon wordt. De meeste mensen vinden het vanzelfsprekend dat hun witgoedapparaten werken zodra zij een programma starten. Toch is dit niet altijd het geval. Jouw apparaat kan namelijk een foutmelding geven. Is hier sprake van? Dan werkt het witgoed apparaat mogelijk niet meer naar behoren. Het kan zelfs zo zijn dat het apparaat helemaal niet meer werkt. Wij bieden jou hier graag de helpende hand bij. Daarom vertellen we je in deze tekst wat je moet doen als jouw witgoedapparaat een foutmelding geeft.

Koop niet direct een nieuw apparaat
Het is bijzonder frustrerend als een witgoed apparaat niet meer werkt. Is jouw vaatwasser stuk? Dan betekent dit dat je vieze borden, bestek en servies met de hand af moet wassen. Hier zit je ongetwijfeld niet op te wachten. Daarom kijk je mogelijk al voorzichtig naar een nieuwe vaatwasser. Zonde, want dit is niet nodig. In de meeste gevallen is een foutmelding namelijk vrij makkelijk te verhelpen. Koop daarom niet direct een nieuw witgoed apparaat. Dit kost je namelijk onnodig veel geld.

Zoek op het internet naar de foutmelding
Veel moderne witgoedapparaten zijn voorzien van een display. Dit is onder meer bij wasmachines en drogers het geval. Als er sprake is van een foutmelding wordt deze vaak op dit schermpje weergeven. Er komt vaak niet letterlijk te staan wat er aan de hand is. De melding beperkt zich vaak tot één of twee letters in combinatie met één of twee cijfers. Als je niet thuis bent in de witgoedapparatuur, zegt dit jou ongetwijfeld niets.

Gelukkig kun je betrekkelijk eenvoudig achterhalen wat het probleem is. Hoe? Door je tot het internet te richten. Typ in een zoekmachine de foutmelding in combinatie met het merk van jouw wasmachine in en je krijgt waarschijnlijk een groot aantal resultaten. Hierdoor weet je binnen de kortste keren wat jouw witgoedapparaat mankeert.

Probeer het probleem te verhelpen
Heb je inmiddels achterhaald wat de foutcode is? Verdiep je dan verder in het probleem. Bij sommige foutcodes wordt namelijk vermeld hoe je het verhelpt. Als je zelf aan de slag gaat met witgoed reparatie is het belangrijk dat je nauwkeurig te werk gaat. Het kan namelijk zijn dat je bepaalde onderdelen moet vervangen. In dat geval is het belangrijk dat je de onderdelen op de juiste manier terugplaatst. Doe je dit niet? Dan werkt het witgoedapparaat straks mogelijk helemaal niet meer. Pas ook op dat je geen onderdelen beschadigt. Mogelijk moet je dan straks alsnog een nieuw witgoedapparaat kopen.

Schakel een witgoed monteur in
Heb je al verwoede pogingen ondernomen om een witgoed apparaat te repareren, maar blijft de foutmelding aanwezig? Doe dan een beroep op een witgoed monteur. Dit is ook verstandig als het jou niet verstandig lijkt zelf met de foutcode aan de slag te gaan. Als je en witgoed monteur inschakelt, komt deze zo snel mogelijk naar jou toe. Hij gaat vervolgens direct aan de slag met witgoed reparatie. Het probleem is hierdoor binnen een handomdraai verholpen, zodat jij jouw witgoed apparaat snel weer kunt gebruiken.

Wonenonline

GRATIS SCHOONMAAKGUIDE

gratis-schoonmaakguide1.jpg

Heb jij je ooit afgevraagd hoe je huis moeiteloos schoon en stralend kunt houden? Onze schoonmaakguide van maar liefst 84 pagina's onthult alle geheimen die je nodig hebt. Van praktische tips en handige hacks tot gedetailleerde stappenplannen, je vindt hier werkelijk alles wat je wilt weten over schoonmaken.

Wil jij deze must-have gids ontvangen? Vul het onderstaande formulier in en binnen 15 minuten heb je de schoonmaakguide in je mailbox.

Ja, stuur mij de gratis schoonmaakguide