474
GEEF EEN VROLIJKE DRAAI AAN JE WASDAG MET DEZE VIJF TIPS
Gepubliceerd: 15-06-2023

De kleine dingen in het leven kunnen een wereld van verschil maken: de geur van schone was in combinatie met het zonnetje maakt bijvoorbeeld veel mensen blij. Maak je wasdag daarom extra bijzonder met deze vijf tips van Brabantia.

Tip 1 - Droog je was buiten

Het buiten drogen van je was zorgt niet alleen voor een lentegevoel, het is ook nog eens heel duurzaam. Daarnaast bleekt de zon de witte was op een natuurlijke manier en de wind vermindert kreukels. En wist je dat de geur van buiten aan de lijn gedroogde lakens ooit is uitgeroepen tot fijnste geur in het huishouden? Dat is pas genieten! 

Tip 2 – Nooit meer een sok kwijt

Is het voor jou ook weleens een raadsel waar nou die ene sok is gebleven tijdens het wassen? Door je sokken te wassen in een speciale waszak voor sokken voorkom je dat je ze kwijtraakt. Het water stroomt er dwars doorheen, dus je sokken zijn perfect schoon - en raken niet vermist. Een echte held voor sokken dus!

Tip 3 – Maak zelf wasmiddel

Zelf wasmiddel maken is niet alleen heel gemakkelijk, het zorgt ook nog voor een momentje van rust en ontspanning. Daarnaast is het ook nog eens duurzaam. Het enige wat je nodig hebt is Marseillezeep, kokend water, soda en wat druppels etherische olie in jouw favoriete geur. Bekijk de bereidingswijze hier, dit fijne klusje is zo gepiept.

Tip 4 – Was op een lagere temperatuur en bespaar kosten

Je wasmachine gebruikt de meeste energie voor het verhitten van het water. De oplossing: zet ‘m op 30 graden. Dat is niet alleen beter voor je kleding, maar ook voor je portemonnee én de planeet. Win-win-win! 

Tip 5 – Bescherm je fijne was met een waszakje

Houd je fijne was heel en gebruik hiervoor een gazen waszakje. Dit zakje beschermt je kleding tijdens het wassen, spoelen en centrifugeren. De gebruiksvriendelijke ritssluiting heeft een beschermd ritsslot. Zo komen je was én je wasmachine er zonder kleerscheuren vanaf.

Wonenonline

GRATIS SCHOONMAAKGUIDE

gratis-schoonmaakguide1.jpg

Nieuw: de gratis Wonenonline.nl schoonmaakguide. 84 pagina's met werkelijk alles wat je wilt weten over schoonmaken. Hebben? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Schoonmaakguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ja, stuur mij de gratis schoonmaakguide