771
Duurzaam investeren? Denk eens aan je witgoed!
Gepubliceerd: 02-12-2022

Over het algemeen hanteren wij op de redactie de regel dat wij elektronische apparaten -van onze koelkasten, wasmachines tot aan pc’s- niet weg doen alvorens ze echt stuk zijn gegaan. Het is natuurlijk heel verleidelijk om die nieuwste ultra HD tv te kopen maar als de oude het nog doet, dan blijft het zonde. Er zijn natuurlijk op deze hoofdregel altijd een aantal uitzonderingen te bedenken.

Naast dat je oude apparatuur wellicht aan iemand kan doorgeven (waardoor het een tweede leven krijgt) is er vandaag de dag een andere reden bijgekomen om je koelkast of wasmachine tóch weg te doen. Welke dat is? Wij verklappen het in dit blog.

Denk je dat je wasmachine nog goed is?

Waarom zou je vandaag de dag je oude wasmachine inruilen voor een kwalitatief betere en wat prijzigere Miele wasmachine? Daar zijn tegenwoordig heel goede redenen voor! Een wasmachine van een gerenommeerd merk verbruikt wellicht wel twee keer minder water én energie dan je oude wasmachine. Verouderd witgoed is werkelijk de grootverbruiker in ieder huishouden. De stijgende prijzen van water en elektra, gecombineerd met een grotere aandacht en bewustwording op het gebied van duurzaamheid, zorgen ervoor dat die oude koelkast of wasmachine toch echt beter vervangen kunnen worden.

Nu we toch bezig zijn; je koelkast dan?

Is die oude koelkast sowieso al een tijd een doorn in jouw oog? Dan is het kopen van een nieuwe koelkast niet het enige wat slim is, maar ga dan ook meteen voor een inbouw koelkast. Dit staat veel meer opgeruimd in jouw keuken, en verbruikt ongetwijfeld minder energie dan je vorige koelkast. Online zijn al eenvoudige berekeningen te maken om te kijken hoeveel jouw huidige witgoed verbruikt en wat dat in de toekomst met nieuwe apparaten qua witgoed zou betekenen. Je zult er versteld van staan hoe snel het zogenaamde omslagpunt al is bereikt en je je investering terug hebt verdiend.

Kortom, investeren in nieuw witgoed zoals een wasmachine en koelkast is een zeer duurzame keuze vandaag de dag. Je bespaart zowel water als elektra, kosten die de laatste maanden alsmaar oplopen. Daarnaast is het gebruiksgemak ongetwijfeld een stuk mooier en laten we eerlijk zijn; het oog wil ook wat. Nieuwe witgoed apparaten zijn ook véél mooier. Ga wel altijd voor de bekendere merken, deze zijn het meest bezig met innovatie en verduurzaming. De levensduur is daarnaast vaak veel langer, iets wat de investering én duurzaamheid van het witgoed ook ten goede komt.

Wonenonline

GRATIS SCHOONMAAKGUIDE

gratis-schoonmaakguide1.jpg

Nieuw: de gratis Wonenonline.nl schoonmaakguide. 84 pagina's met werkelijk alles wat je wilt weten over schoonmaken. Hebben? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Schoonmaakguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ja, stuur mij de gratis schoonmaakguide