1601
De voordelen van een was-droogcombinatie in huis
Gepubliceerd: 31-12-2021 Laatste update: 06-06-2022

Alhoewel wassen en drogen absoluut niet de meest favoriete klusjes van het huishouden zijn voor veel mensen, zijn er manieren om deze klusjes een stuk makkelijker te maken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een was-droogcombinatie aan te schaffen. In dit artikel vertellen we je graag meer over de voordelen van een was-droogcombinatie.

Wat is een was-droogcombinatie?

In veel huisgezinnen is zowel de wasmachine als de droger een onmisbaar apparaat. Een huisgezin produceert nu eenmaal flink wat was. Je kunt natuurlijk alleen een wasmachine gebruiken en de was drogen aan de lijn of aan een wasrek. Dit duurt echter vaak langer en niet iedereen heeft hier de ruimte voor in of rond het huis. Een droger is echter ook een flinke aankoop waar ruimte voor in huis moet worden gemaakt. Een was-droogcombinatie kan hierom uitkomst bieden. Het is een machine die als wasmachine en als droger gebruikt kan worden. Een was-droogcombinatie is een wasmachine waar een condensdroger in is gebouwd.

De voordelen van een was-droogcombinatie

Ruimtebesparend

wonenonline-schoonmaakguide-banner.png

Een was-droogcombinatie is bovenal handig omdat het ruimtebesparend is. Je hoeft geen ruimte in huis te vinden voor twee apparaten, maar voor slechts één. Vooral in kleine appartementen, in een studio of in een huis met meerdere mensen is dit ontzettend handig. Zo houd je ruimte over in de badkamer of in de keuken.

Minder werk

Alle tips en hulpmiddelen om drogen en wassen makkelijker te maken zijn natuurlijk welkom. Met een was-droogcombinatie is het wassen en drogen van kleding en textiel ook simpelweg minder werk. Je hoeft de was niet uit de wasmachine te halen en in de droger te stoppen. Je kunt de was gewoon in de machine laten zitten en deze op de droogstand zetten. Dat scheelt een heleboel gesjouw met natte was.

Automatisch programma

Een was-droogcombinatie biedt een handig was-droogprogramma aan. Hierdoor gaat het drogen direct door na het wassen en hoef je geen extra handelingen te verrichten. De was wordt achtereenvolgens gewassen en gedroogd en je hebt er geen omkijken meer naar. Dat is nog eens gemak!

Voordeliger

De aanschaf van zowel een wasmachine als een droger neemt een flinke hap uit het budget. Je wilt echter niet besparen op deze apparaten omdat je de beste kwaliteit wilt en het liefst zo zuinig mogelijk wilt wassen en drogen. Daarom is een was-droogcombinatie ideaal. Je betaalt hier namelijk aanzienlijk minder voor dan voor een aparte wasmachine en droger.

Waar op te letten bij de aankoop van een was-droogcombinatie

Als je een was-droogcombinatie wilt kopen, is het raadzaam om je goed te oriënteren op het aanbod. Er zijn flink wat was-droogcombinaties op de markt en ze verschillen onderling op diverse punten, waaronder het geluidsniveau, het toerental, het energieverbruik en het vulgewicht.

Het geluidsniveau

Wasmachines en drogers maken altijd wel wat geluid, maar je wilt niet dat een was-droogcombinatie een verstorende factor in huis is. Daarom is het raadzaam om je te verdiepen in het geluidsniveau van de was- en droogcyclus. Stille apparaten produceren een geluid van 72 decibel of minder. Een apparaat dat 78 decibel of meer produceert, kan worden getypeerd als luid.

Het toerental

Als je wilt weten hoe droog de was uit de was-droogcombinatie komt, zul je moeten kijken naar het toerental. Het toerental is het aantal rondes dat de machines per minuut draait. Een hoger toerental betekent dat de machine sneller ronddraait en dat de kleding dus sneller en beter wordt gedroogd.

Het energieverbruik

Een was-droogcombinatie zal altijd minder zuinig zijn dan een wasmachine en droger apart. Je kunt echter wel energiezuinigere keuzes maken uit het aanbod. Let op het energielabel van de apparaten. Het energielabel geeft van A tot G aan hoe zuinig een apparaat is. Hoe dichter bij A het apparaat scoort, hoe energiezuiniger de combinatie is.

Het vulgewicht

Een wasmachine en droger moeten natuurlijk wel groot genoeg zijn om de lading was aan te kunnen. Daarom is het belangrijk om een was-droogcombinatie te kiezen die voldoende vulgewicht biedt. Houd bij hoeveel was je ongeveer produceert met het gezin en onthoud dat het maximale vulgewicht voor wassen iets hoger ligt dan voor drogen.

 

Wonenonline

GRATIS SCHOONMAAKGUIDE

gratis-schoonmaakguide1.jpg

Heb jij je ooit afgevraagd hoe je huis moeiteloos schoon en stralend kunt houden? Onze schoonmaakguide van maar liefst 84 pagina's onthult alle geheimen die je nodig hebt. Van praktische tips en handige hacks tot gedetailleerde stappenplannen, je vindt hier werkelijk alles wat je wilt weten over schoonmaken.

Wil jij deze must-have gids ontvangen? Vul het onderstaande formulier in en binnen 15 minuten heb je de schoonmaakguide in je mailbox.

Ja, stuur mij de gratis schoonmaakguide