2254
De beste schoonmaak-hacks voor een snelle lenteschoonmaak
Gepubliceerd: 09-04-2020 Laatste update: 24-04-2020

Het is lente! De vogels fluiten en ook de eerste warme zonnestralen komen al lekker door. Hoog tijd dus om de ramen open te gooien, frisse lucht binnen te laten en het huis te onderwerpen aan een grondige – jawel – lenteschoonmaak. Hoewel we momenteel, gezien de situatie rondom het coronavirus, allemaal een snelcursus onthaasten krijgen en wellicht wat meer tijd over hebben, willen we liever niet het hele weekend aan schoonmaken besteden.

 

  irobot.png

wonenonline-schoonmaakguide-banner.png

Daarnaast kan het zijn dat de drukte in huis door deze situatie juist is toegenomen. Hoe dan ook, iRobot helpt je graag een handje. Hoe? Door het stofzuigen en dweilen van je over te nemen. De Roomba (robotstofzuiger) en Braava (dweilrobot) doen het werk, zodat jij je tijd kunt invullen met andere dingen. Zoals dat welverdiende glaasje in de tuin of op het balkon...

Hieronder geven we je nog een paar handige schoonmaak hacks!

De luxaflex onder handen nemen

Combineer gelijke delen water en azijn in een kom en doe een sok over je hand. Dompel de sok in de oplossing en laat hem dan over elke lamel lopen om vuil of stof te verwijderen.

Gebruik een pluizenroller om af te stoffen

Een pluizenroller – of kledingroller – is niet alleen handig om pluisjes en haartjes van kledingstukken te verwijderen, maar ook om een lampenkap of tv-meubel mee schoon te maken. Zo zijn ze in een handomdraai stofvrij!

Schone keukenhanddoeken en vaatdoeken dankzij de magnetron

Keukenhanddoeken en vaatdoeken zitten boordevol bacteriën, zelfs als je ze alleen gebruikt om je handen af te drogen of het aanrecht schoon te vegen. Een vaatdoek uitspoelen in het afwaswater verergert het bacterieprobleem nog meer. Klinkt misschien gek, maar een tip is om je vaat- en handdoeken twee minuten op vol vermogen in de magnetron te leggen om alle huishoudbacteriën te verdrijven.

En de magnetron dan?

Dat brengt ons op het volgende punt: de magnetron zelf. Ook die kan behoorlijk vies worden. Om deze schoon te maken, doe je gelijke hoeveelheden water en azijn in een hittebestendige kom, samen met een klein houten voorwerp, zoals een tandenstoker. Zet de kom vervolgens 5 tot 10 minuten in de magnetron op vol vermogen. Wacht daarna een paar minuten tot de kom is afgekoeld, haal vervolgens de kom eruit en veeg de binnenkant van de magnetron af met een spons of een papieren doekje. Et voilà!

Je kunt ervoor kiezen om citroen aan het mengsel toe te voegen voor een frisse geur.

Laat de robotstofzuiger of dweilrobot het werk doen

De beste hack is misschien nog wel om het werk uit handen te geven. Dus: haal die robotstofzuiger en/of dweilrobot in huis en met slechts één druk op de knop is jouw huis schoon! Omdat de robots eenvoudig met een app te bedienen zijn, kan het zelfs op afstand. Op dit moment – gezien de situatie – wellicht niet nodig, maar wel mooi meegenomen voor toekomstige schoonmaakdagen!

Wonenonline

GRATIS SCHOONMAAKGUIDE

gratis-schoonmaakguide1.jpg

Heb jij je ooit afgevraagd hoe je huis moeiteloos schoon en stralend kunt houden? Onze schoonmaakguide van maar liefst 84 pagina's onthult alle geheimen die je nodig hebt. Van praktische tips en handige hacks tot gedetailleerde stappenplannen, je vindt hier werkelijk alles wat je wilt weten over schoonmaken.

Wil jij deze must-have gids ontvangen? Vul het onderstaande formulier in en binnen 15 minuten heb je de schoonmaakguide in je mailbox.

Ja, stuur mij de gratis schoonmaakguide