2225
6 tips die het wassen makkelijker maken
Gepubliceerd: 14-07-2021 Laatste update: 30-07-2021

Het lijkt allemaal zo eenvoudig: je doet de was in de machine en kiest het juiste programma. Maar toch wordt het soms niet zo goed schoon als je zou willen. Er zijn veel tips voor een schone was. Wellicht had je degene die hieronder staan niet direct verwacht.

1. Wissel af en toe van programma

Is jouw was nooit echt vuil en heb je altijd haast? Het is toch een goed idee om niet alleen maar korte programma’s te draaien. Dan loop je het risico dat er resten van het wasmiddel in de wasmachine achterblijven. Een keer een langer programma draaien waarbij ook flink gespoeld wordt, zorgt ervoor dat de machine weer lekker schoon en fris wordt.

2. Ook wasmiddel kan bederven

Wist je dat waspoeder ongeveer een jaar meegaat als je de verpakking hebt geopend? Je kan het zien als er klonters ontstaan. Echter neemt de waskracht dan ook af. Er zitten een aantal stoffen in je wasmiddel die reageren met zuurstof. Voor een echt schone was heb je een werkzaam wasmiddel nodig. Bekijk ook deze tips voor een schone was eens.

wonenonline-schoonmaakguide-banner.png

3. Let op met azijn

Waarschijnlijk ken je de tip wel om af en toe een scheutje azijn toe te voegen als je gaat wassen. Het verwijdert kalk, schimmels en bacteriën. Maar let dan wel goed op dat het zuivere natuurazijn moet zijn. Schoonmaakazijn is niet geschikt voor de was en kan beschadigingen veroorzaken. Bij twijfel kan je beter een middel gebruiken dat speciaal is bedoeld voor de machine.

4. Was niet altijd op een lage temperatuur

Af en toe wassen op 60° C is goed om was goed schoon te krijgen die extra vuil is geworden. Ook dood je hiermee micro-organismen in bijvoorbeeld je beddengoed. Daarnaast zorgt het er ook nog voor dat de machine goed schoon wordt.

5. Doe niet te veel wasgoed in een keer in de trommel

Als je te veel wasgoed in de trommel stopt, zal dit niet echt goed schoon worden. Dat merk je omdat het wasgoed na afloop van het programma een muffe geur heeft gekregen. Het beste kan je een vuistdikke ruimte overhouden tussen de was en de trommel.

6. Laat sokken niet verdwijnen

Sokken verdwijnen echt in een wasmachine, omdat ze door de rubber beschermrand kunnen worden geperst bij het wassen. Elders in de machine worden ze dan op den duur als rafels door de  afvoer gespoeld. Dat is niet goed voor je was en je machine. Stop sokken dus altijd in een waszakje.

Wonenonline

GRATIS SCHOONMAAKGUIDE

gratis-schoonmaakguide1.jpg

Heb jij je ooit afgevraagd hoe je huis moeiteloos schoon en stralend kunt houden? Onze schoonmaakguide van maar liefst 84 pagina's onthult alle geheimen die je nodig hebt. Van praktische tips en handige hacks tot gedetailleerde stappenplannen, je vindt hier werkelijk alles wat je wilt weten over schoonmaken.

Wil jij deze must-have gids ontvangen? Vul het onderstaande formulier in en binnen 15 minuten heb je de schoonmaakguide in je mailbox.

Ja, stuur mij de gratis schoonmaakguide