1560
5 voordelen van een goede wasmachine en droger
Gepubliceerd: 13-09-2019 Laatste update: 07-05-2022

De aanschaf van een nieuwe wasmachine of droger is een investering, en dus wil je graag de juiste kiezen. Misschien is jullie huidige wasmachine na gezinsuitbreiding te klein, of heeft de droger twee keer zoveel tijd nodig als vroeger. Maar ook als de wasmachine of droger simpelweg verouderd is, kan het slim zijn om een nieuwe aan te schaffen. Van een kwalitatief goed apparaat heb je veel profijt! Wij zetten 5 voordelen op een rij:

  1. Energie zuinig

De wasmachines en drogers van nu verbruiken een stuk minder stroom en water dan vroeger. Als je echt wil besparen op je energierekening, of als je milieubewust bent ingesteld, kun je kiezen voor een speciale energiezuinige variant. Een wasmachine in energieklasse A+++30%  is bijvoorbeeld nog weer 30% zuiniger dan de A+++.  Zo bespaar je elk jaar geld en belast je het milieu minder.

  1. Schonere en drogere was

Soms heb je niet eens door dat je oude wasmachine steeds minder schoon wast, of dat de droger er steeds langer over doet. Totdat er een nieuw apparaat staat. Ineens is de vetluis verdwenen en komt je was heerlijk fris uit de machine. De wasmachines van Miele zijn kwalitatief heel sterk. Bovendien heeft Miele betaalbare wasmachines in het assortiment, zoals de WDB 030 WCS, die heel goed schoonwassen en gemakkelijk te bedienen zijn.

  1. Minder kans op allergie

Heb jij, of hebben de kinderen, last van een gevoelige huid? De kleding die je draagt kan irritatie veroorzaken wanneer er zeepresten achterblijven in de textiel. Kies daarom voor een kwalitatief goede wasmachine met een sterke spoelfunctie: zo worden alle zeepresten uit de kleren gespoeld. Wasmachines verschillen in de mate waarin ze efficiënt spoelen. Weet je niet op welke functies van een wasmachine of droger je moet letten? Gebruik dan de keuzehulp op Wasmachinepagina.

  1. Keuze uit slimme functies

Maak het jezelf makkelijker en schaf een wasmachine of droger aan met slimme functies. Bijvoorbeeld met geïntegreerde WiFi: zo kun je deze op afstand bedienen! Je krijgt via de app op je telefoon zelfs een bericht wanneer de was klaar is. Maar er zijn nog veel meer slimme functies, zoals het automatisch doseren van wasmiddel: zo voorkom je dat je teveel gebruikt. Of een droger met startuitstel, die aangaat als jij op je werk bent.

  1. Een stiller apparaat

Tot slot zijn kwalitatief goede wasmachines en drogers meestal veel stiller dan je oude apparaten. Bij aanschaf kun je precies zien hoeveel geluid ze maken. Wil je weten waar je op moet letten bij de aanschaf van wasmachines en droger? Op deze pagina vind je meer informatie!

Wonenonline

GRATIS SCHOONMAAKGUIDE

gratis-schoonmaakguide1.jpg

Nieuw: de gratis Wonenonline.nl schoonmaakguide. 84 pagina's met werkelijk alles wat je wilt weten over schoonmaken. Hebben? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Schoonmaakguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ja, stuur mij de gratis schoonmaakguide