1458
Een nieuwe keuken

Heb je een nieuw huis gekocht, of is je keuken toe aan vervanging? Er zijn heel wat zaken waar je rekening mee moet houden in het ontwerp. Een keuken kies je voor heel wat jaren. Tijd voor een paar handige tips! De keuken is een belangrijke ruimte in huis. Vaak staat deze in rechtstreekse verbinding met andere leefruimtes. Hierdoor zijn de eisen die we stellen aan het ontwerp de afgelopen jaren nogal veranderd. Naast alle functionele aspecten kijken we kritischer naar de materialen en de kleuren. Deze moeten aansluiten bij de rest van de inrichting.

 

Maak een moodboard
Door het maken van een moodboard komt jouw smaak en stijl duidelijk naar voren. Doe inspiratie op in woonbladen, op internet of Pinterest en selecteer materialen, kleuren en stijlen die jou aanspreken. Bij een bezoek aan de keukenspecialist kun je dit moodboard meenemen en gebruiken om te kijken welk model het beste bij jou past.

Natuurlijk stoer
In de keukentrends zien we veel natuurlijke en robuuste materialen. De industriële look van natuursteen, marmer en beton wordt gecombineerd met de warme uitstraling van hout. Laat je goed adviseren over de voor- en de nadelen van alle materialen, zeker als het gaat om het werkblad. Want de een is nou eenmaal gevoeliger voor een kring of vlek dan de ander. Kies voor een kookeiland
De grootte van de ruimte is natuurlijk bepalend voor de indeling van de keuken. Denk goed na over jouw levensstijl en de eisen die deze stelt aan het ontwerp en de apparatuur. Hoeveel bergruimte heb je nodig? Als je graag kookt voor grotere gezelschappen of je hebt weinig tijd, dan is het handig om te kiezen voor een oven en een aparte stoomoven. Zo kun je verschillende gerechten tegelijkertijd bereiden. Heb je behoefte aan veel werkruimte, dan kan een kookeiland een oplossing zijn. De belangrijkste punten bij de zoektocht naar het perfecte kookeiland zijn; de keukenstijl, uitvoering en het keukenblad dat je kiest. Hou wel rekening met een doorloopruimte van minimaal een meter rondom het eiland. De keukenspecialist kan je helpen door een tekening op schaal te maken van de indeling die het beste past in de beschikbare ruimte.

Bron: Perscentrum Wonen

Wonenonline

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners