Gepubliceerd: 27-04-2020 23:13
51269
Een keuken kopen? Zo pak je dat aan, 5 tips

Eindelijk is het zover: je gaat een nieuwe keuken kopen! Een droom die uitkomt, want je kunt de keuken helemaal naar eigen wens maken. Maar… hoe pak je dat aan?! We geven je 5 tips.

  1. Laat je inspireren

Voordat je een keuken bestelt is het belangrijk dat je een duidelijk beeld krijgt van wat de mogelijkheden zijn. Laat je daarom inspireren met betrekking tot zowel de praktische als esthetische kant van keukens! Je kunt naar showrooms gaan, online kijken, brochures bestellen; maar je kunt ook vrijblijvend een afspraak maken met een keukenspecialist. Zij weten alles van handige snufjes en de kwaliteit van apparatuur, maar hebben ook zicht op de trends en kunnen mooie suggesties doen waaraan je zelf nog niet had gedacht. Als je besluit via deze keukenspecialist je keuken te bestellen nemen ze je bovendien vervolgens mee in alle stappen; wel zo prettig!

  1. Krijg zicht op je budget

Nu heb je een idee van wat je mooi en belangrijk vindt; maar past je budget daarbij? Bepaal in een vroeg stadium wat je uit wil- en kúnt geven aan de keuken. Als je vervolgens zicht wilt hebben op welke onderdelen van jouw droomkeuken binnen dat budget passen, kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een budgetplanner: je krijgt dan op basis van je eigen voorkeuren en keuzes een passend kostenoverzicht te zien. Aan de hand daarvan kun je bepalen hoe belangrijk je dat maatwerk blad vindt, die bijzondere wandtegels, of een tweede oven! 

  1. Ontwerp een 3D keuken

Tegenwoordig bestaat er een hele handige manier om een beeld te krijgen van jouw keuken: een 3D keuken ontwerp op de computer of tablet. Je kunt je online 3D keuken heel gemakkelijk zelf ontwerpen, delen met vrienden en aan het keurend oog van een keukenspecialist tonen. Vaak kan dit ook in de showroom. Of, nog gemakkelijker: je kunt zelfs vrijblijvend een adviseur vragen om bij jou thuis een keukenontwerp op maat te maken! De ruimte wordt dan direct ingemeten voor het beste advies en jij kunt al je wensen doorgeven voor het ontwerp, waarvan je ook meteen een prijsopgave krijgt.

  1. Vergelijk

Een keuken koop je natuurlijk niet zomaar bij de eerste de beste. Bedenk goed welk budget je hebt, hoe belangrijk kwaliteit en esthetiek voor je zijn, en of je extra wil betalen voor maatwerk of een unieke look. Heb je wel eens overwogen de keuken in Duitsland te laten maken? Steeds meer mensen maken hier gebruik van, omdat je heel veel op je keuken kunt besparen! De keukens worden op bestelling gemaakt door Duitse fabrikanten die kwaliteit leveren en duurzaamheid voorop hebben staan; maar een lager tarief hanteren dan fabrikanten van eigen bodem.

  1. Begin rustig

Een keuken kopen doe je niet zomaar. Laat je goed informeren, inspireren en geef jezelf de tijd om te bepalen wat je écht wil. Voor een rustig begin kun je bijvoorbeeld eerst een aantal brochures doornemen over trends, materialen en apparatuur. Via onze brochureservice kun je gratis keukenbrochures aanvragen om je te helpen oriënteren bij het kopen van een keuken!