6872
Een keuken kopen in Duitsland; 5 voordelen
Gepubliceerd: 13-04-2019 Laatste update: 16-06-2024

Overweeg je een nieuwe keuken aan te schaffen? Dan is het misschien een goed idee om over de grens te kijken. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een keuken kopen in Duitsland. Waarom? Laten we de vijf belangrijkste redenen eens onder de loep nemen.

Prijsvoordeel

Een van de grootste redenen om een keuken in Duitsland te kopen, is het prijsvoordeel. Duitse keukenwinkels staan bekend om hun scherpe prijzen. Dit komt deels door de lagere BTW-tarieven in Duitsland, maar ook door de grote concurrentie onder de keukenleveranciers. Daardoor kunnen consumenten vaak profiteren van aantrekkelijke aanbiedingen en kortingen.

Volgens keukenspecialist Hans van der Plas, die jarenlange ervaring heeft in de keukenbranche, kun je in Duitsland al snel 20% besparen op de totale kosten. "Veel van mijn klanten die een keuken in Duitsland hebben gekocht, vertellen me dat ze voor hetzelfde budget een veel luxere keuken hebben kunnen krijgen," zegt Van der Plas.

Kwaliteit en vakmanschap

Duitse keukens staan wereldwijd bekend om hun hoge kwaliteit en vakmanschap. Merken zoals Siematic, Poggenpohl en Bulthaup hebben een uitstekende reputatie opgebouwd. Deze keukens worden vaak geproduceerd met duurzame materialen en innovatieve technologieën, waardoor ze niet alleen mooi, maar ook functioneel en duurzaam zijn.

In een interview met de bekende keukenontwerper Laura Schmidt, benadrukt zij: "De precisie en aandacht voor detail in Duitse keukens zijn ongeëvenaard. Elke lade en elk kastje is perfect afgewerkt, en de gebruikte materialen zijn van topkwaliteit. Dit zie je echt terug in de levensduur van de keuken."

Ruim assortiment

Een ander groot voordeel is het ruime assortiment. Duitse keukenwinkels bieden een enorm scala aan stijlen, kleuren en materialen. Of je nu op zoek bent naar een moderne, strakke keuken of een klassieke, landelijke stijl, je zult zeker iets vinden dat bij je past. Bovendien zijn de mogelijkheden voor maatwerk vrijwel onbeperkt.

Martine de Jong, een tevreden klant, vertelt: "Ik was echt onder de indruk van de variëteit in de Duitse keukenwinkels. Er waren zoveel opties dat ik uiteindelijk een keuken kon samenstellen die perfect aansloot bij mijn wensen en behoeften."

Betere garantievoorwaarden

Wanneer je een keuken in Duitsland koopt, profiteer je vaak van betere garantievoorwaarden dan in Nederland. Duitse keukenfabrikanten bieden vaak langere garanties op hun producten, wat je extra zekerheid geeft over de kwaliteit en duurzaamheid van je aankoop.

In een gesprek met consumentenadviseur Peter Verbeek komt naar voren dat "Duitse keukenleveranciers meestal een garantie van vijf tot tien jaar bieden, terwijl in Nederland vaak een kortere garantietermijn geldt. Dit geeft klanten extra gemoedsrust, vooral bij een grote investering zoals een keuken."

Uitstekende klantenservice

Ten slotte staat de klantenservice bij Duitse keukenwinkels vaak op een hoog niveau. Van het eerste adviesgesprek tot de uiteindelijke installatie, je kunt rekenen op professionele en vriendelijke service. Veel winkels hebben Nederlandstalige medewerkers in dienst, wat het proces een stuk eenvoudiger maakt.

Volgens klant Anouk Visser: "De service die ik in Duitsland heb ervaren was buitengewoon. Het personeel nam echt de tijd om naar mijn wensen te luisteren en gaf eerlijk advies. Ook de montage verliep vlekkeloos. Ze waren zeer nauwkeurig en professioneel."

Praktische tips

Als je overweegt om een keuken in Duitsland te kopen, zijn er een paar praktische tips die je in gedachten moet houden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je alle benodigde documenten bij de hand hebt voor de BTW-teruggave. Dit kan je nog meer geld besparen. Daarnaast is het verstandig om verschillende winkels te bezoeken en offertes op te vragen, zodat je de beste deal kunt vinden.

Bij het plannen van je bezoek aan Duitse keukenwinkels, is het handig om vooraf een afspraak te maken. Dit zorgt ervoor dat er voldoende tijd en aandacht is om je wensen te bespreken en een gedetailleerd plan te maken.

Conclusie

Een keuken kopen in Duitsland biedt tal van voordelen, van prijsbesparing tot hoge kwaliteit en uitstekende service. Door je goed voor te bereiden en je opties te verkennen, kun je de keuken van je dromen realiseren zonder je budget te overschrijden. Neem de tijd om verschillende winkels te bezoeken, vraag om deskundig advies en geniet van het proces. Veel succes met je zoektocht naar de perfecte keuken!

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Wonenonline