2566
Elegant en efficiënt
Gepubliceerd: 23-01-2015 Laatste update: 04-07-2017

Bij het design van een afzuigkap lopen de meningen vaak uiteen. De ene keer doet hij dienst als blikvanger in de keuken, in andere gevallen wordt hij gewoon in de meubels geintegreerd en doet hij onopvallend zijn werk. De nieuwe afzuigunits van Miele zijn ingetogen en elegant  en ze verbruiken weinig energie.

Een afzuigunit is een afzuigkap die beperkt is tot het allerbelangrijkste en waarvoor in principe alleen inbouw in een bovenkast of een op maat gemaakte schouw nodig is. Alleen het aanzuiggedeelte en de bedieningselementen zijn zichtbaar. De nieuwe Miele-afzuigunits kenmerken zich door de uiterst slanke constructie. Met een diepte van slechts 30 centimeter zijn ze ideaal voor integratie in platte bovenkasten, die de moderne keuken optisch gezien speelser maken.

Afzuigunits zijn verkrijgbaar in twee afmetingen: 90 en 120 centimeter breed. Het aanzuiggedeelte is bij deze apparaten bekleed met een paneel; de wasem wordt tijdens het koken door de rondom aangebrachte luchtopeningen aan de randen van het paneel sneller opgenomen en naar het daarachter gelegen roestvrijstalen/metalen vetfilter gevoerd (bij circulatiegebruik is daarnaast een actief koolstoffilter nodig). De zichtbare kapromp en het paneel zijn gemaakt van roestvrij staal. Het paneel kan in de afwasautomaat worden schoongemaakt.

Beide apparaten zijn volgens het nieuwe energielabel voor afzuigkappen, dat vanaf januari 2015 in de EU geldt, ingedeeld in klasse A. Om dit te bereiken gebruikt Miele bij haar afzuigunits duurzame led-verlichting en efficiente gelijkstroommotoren. Dergelijke motoren dragen ertoe bij dat het geluidsniveau zelfs op de hoogste stand (3), die in de praktijk echter zelden nodig is, uiterst laag blijft.

Een gemeenschappelijk kenmerk van de twee modellen is de functie Con@ctivity 2.0. Deze past het zuigvermogen automatisch aan het kookproces aan dat op de kookplaat plaatsvindt. Daartoe geeft de Miele-kookplaat er is keuze uit talloze modellen het vermogen van de kookzones draadloos door aan de kap. Het installeren van Con@ctivity 2.0 is eenvoudig. Bij de afzuigunit wordt een USB-stick geleverd die in de kookplaat wordt gestoken.

De Miele-afzuigunits kunnen werken volgens het luchtafvoer- of luchtcirculatieprincipe of met een externe ventilator (voor het 120 centimeter brede model is alleen luchtafvoer of een externe ventilator mogelijk). Als los verkrijgbaar accessoire is voor deze apparaten ook een afstandsbediening verkrijgbaar.

 

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide