5162
Kookplaat en afzuigkap in 1

In een keuken wordt gekookt en waar gekookt wordt ontstaan kookluchtjes en kookdamp. Wij zijn er eigenlijk al helemaal aan gewend dat daar in de keuken twee aparte apparaten voor zijn: de kookplaat en de afzuigkap. AEG heeft bedacht dat deze twee functies gecombineerd kunnen worden in één apparaat: de ComboHob. Dit is een inductiekookplaat met geïntegreerd afzuigsysteem. Hierdoor is een afzonderlijke afzuigkap niet meer nodig, wat voor meer vrijheid en ruimte in de keuken zorgt. De ComboHob heeft een strak design en kan gemakkelijker schakelen in temperatuur. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van de Hob2Hood-technologie waarbij kookplaat en afzuiging met elkaar communiceren. Bovendien is de ComboHob veiliger doordat alleen het oppervlak van de pan en niet de rest van de kookplaat wordt verwarmd.

 

Verbeterde functies op de inductieplaat
De inductiekookplaat van de ComboHob heeft nu verbeterde functies – door middel van de TouchControl-bediening kan er gemakkelijker geschakeld worden tussen warm en koud. Daarnaast geeft de ComboHob exacte temperaturen, waardoor precisie in het kookproces thuis te bereiken is.

Met de ComboHob kun je veiliger koken
Bij een inductiekookplaat kan het oppervlak rondom de pannen al snel erg heet worden. Bij gebruik van de ComboHob wordt alleen de bodem van de pannen verhit, waardoor het resterende oppervlak van de inductiekookplaat onverwarmd blijft. Dit zorgt voor veiliger koken. De filter van het afzuigsysteem is daarnaast gemakkelijk te vervangen. Het glazen oppervlak van de inductiekookplaat hoeft alleen met een doekje afgenomen te worden om er weer als nieuw uit te zien. Automatische aanpassingen tijdens het koken
Tijdens het koken kun je soms vergeten het afzuigsysteem aan te zetten. De ComboHob werkt met de Hob2Hood-technologie, waarbij de kookplaat met het afzuigsysteem communiceert. In het bedieningspaneel van de kookplaat is een infraroodsensor geïntegreerd. Wanneer de inductiekookplaat is ingeschakeld, sturen de temperatuursensoren een signaal naar het afzuigsysteem. Hierdoor zal dit automatisch in werking treden. Mocht de temperatuur veranderen tijdens het koken, dan past het afzuigsysteem zich hierop aan. Pas na het voldoende afkoelen van de kookzone(s) zal het afzuigsysteem zichzelf uitschakelen, waardoor er geen eetgeuren blijven hangen.

Mooi design voor de moderne keuken
Omdat de ComboHob een inductiekookplaat met een afzuigsysteem combineert, is een afzonderlijke afzuigkap niet meer nodig. Dit zorgt voor een ruimtelijke en open keuken. De ComboHob heeft een compleet zwart, glanzend oppervlak, waar het afzuigsysteem mooi in is weggewerkt. Door de TouchControl-bediening zijn er geen knoppen aanwezig, wat de ComboHob een perfecte mix van functionaliteit en design voor elke keuken maakt.

Meer informatie: AEG

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners