1378
Zo kun je het beste een keukenblad vervangen
Gepubliceerd: 31-03-2022

Een uitstekende manier om de uitstraling van een verouderde keuken snel te vernieuwen is het vervangen van een keukenblad. Dit verbetert niet alleen de uitstraling van de keuken, maar kan ook een uitstekende manier zijn om nieuwe werkbladkenmerken in te voeren, zoals hittebestendigheid of hygiëne.

De kosten hiervan kunnen echter flink hoog uitvallen, vooral als je een duur keukenblad hebt en deze niet direct zelf kunt vervangen. Gelukkig zijn er veel verschillende manieren om jouw keukenblad te vervangen. 

Een keukenblad bedekken

Als de keukenbladen extreem beschadigd zijn, kun je overwegen om ze te bedekken met verschillende materialen. Denk hierbij aan kunststof, hout of metaal. Welk materiaal je kiest, hangt af van jouw wensen en hoe je het keukenblad van plan bent te gebruiken. Ziet jouw keukenblad er niet erg verouderd uit? In dat geval hoef je niet per se te starten met het vervangen van een keukenblad wanneer je daar het budget niet voor hebt.

Echter is het in de meeste gevallen wel aan te raden om keukenbladen te laten vervangen door een professional en is het bedekken van een keukenblad eerder een tussenoplossing.

Complete vervanging keukenbladen

Voor het beste resultaat in jouw keuken verwijder je alle oude aanrechtbladen volledig en laat je de oppervlakken gereed voor het nieuwe aanrechtmateriaal. Het vervangen van een keukenblad vereist ten eerste datje de juiste afmetingen van je keuken opneemt. Je kunt de maten zelf opnemen, maar als je niet 100% zeker bent, kun je beter de hulp van een vakman inschakelen.

Er zijn een aantal populaire keuzes als het om nieuwe keukenbladen gaat:

  • Granieten keukenbladen: dit materiaal is duurzaam en hygiënisch. Granieten werkbladen zien er daarnaast fantastisch uit in vrijwel ieder interieur. Ook zijn ze hittebestendig en slijtvast.
  • Keukenbladen van laminaat: ook de laminaatkeukenwerkbladen zijn populair. Vooral vanwege hun lage prijs en grote verscheidenheid aan stijlen en kleuren is dit een veel gekozen optie.
  • Houten werkbladen: houten werkbladen zijn van nature antibacterieel en ook voordelig geprijsd. Daarnaast bieden ze een natuurlijke, klassieke afwerking.

Er zijn talloze mogelijkheden om jouw keukenblad uniek te maken en deze aan te laten sluiten op jouw persoonlijke stijl. Kijk bijvoorbeeld eens bij Keukenbladenconcurrent voor keukenbladen op maat.Het is van groot belang dat je het juiste onderhoud uitvoert om keukenbladen mooi te houden. Elk materiaal vraagt ander onderhoud. Ook daarvoor kun je terecht bij Keukenbladenconcurrent; zij adviseren graag.

Klik voor meer informatie op de volgende link: vervangen van keukenblad.

De kosten van het vervangen van keukenwerkbladen

Bij het vervangen van keukenwerkbladen door een professional moet je ten eerste rekening houden met het materiaal. Zoals hierboven aangegeven, heeft het gebruikte materiaal een sterke invloed op de totale kosten. Ook de grootte van het werkblad speelt een rol bij het bepalen van de kosten van het vervangen van keukenbladen. Daarbij geldt: hoe groter het werkblad, hoe hoger de materiaalkosten en hoe langer het zal duren om het te installeren.

Wanneer jouw keukenbladen aan vervanging toe zijn, is het aan te raden om een professional in te schakelen om er zeker van te zijn dat de kwaliteit van het werkblad én de installatie in orde zijn.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide