455
Je houten keukenwerkblad in topconditie houden met werkblad olie
Gepubliceerd: 03-11-2023 Laatste update: 27-10-2023

Je kent het wel, dat houten keukenwerkblad dat net dat tikkeltje extra flair geeft aan je keuken. Het is zowel rustiek als elegant en, laten we eerlijk zijn, er is iets bevredigends aan het hakken van groenten op een stevig houten oppervlak. Maar voordat je jezelf verliest in culinaire hoogstandjes, is het belangrijk stil te staan bij het onderhoud van dat prachtige stuk hout. Want geloof het of niet, het vereist wat liefde en zorg. Dus haal je schort maar van de haak, want we gaan dieper in op het meesterlijk onderhouden van je houten keukenwerkblad met de kracht van werkblad olie!!

Waarom je houten werkblad een beetje liefde verdient

Je houten keukenwerkblad is net als een mooie gitaar of een vintage lederen jas; het wordt alleen maar beter als je er goed voor zorgt. En zeg nou zelf, je wil toch niet dat je mooie houten werkblad een droevig leven leidt vol vlekken en oneffenheden? Goed onderhoud is niet alleen esthetisch plezierig, maar het zorgt ook voor een frisse en hygiënische plek om al je gastronomische experimenten uit te voeren.

Werkblad olie: de superheld voor je houten werkblad

Nu hoor ik je al denken: "Maar welk product gebruik ik dan?" Wel, laten we je voorstellen aan de superheld van het houten werkblad onderhoud: werkblad olie. Vooral die van deCokerije is een aanrader. De olie is een cocktail van alleen maar natuurlijke ingrediënten, zoals tungolie en geraffineerde lijnolie. Dus nee, geen enge chemicaliën die je salade een onaangename bijsmaak geven. Dit spul is puur en voedselveilig, perfect om je werkblad te laten glanzen als nooit tevoren.

Hout oliën, hoe werkt dat

Oke, je bent om en je hebt je werkblad olie in de aanslag. Wat nu? Het proces is eigenlijk net zo eenvoudig als je lievelingsrecept voor spaghetti carbonara. Maak het oppervlak eerst goed schoon, smeer er een laagje olie over en wrijf dit goed in. Even laten intrekken, overtollige olie verwijderen en voilà, je werkblad is weer als nieuw. Als je meer wilt weten over het precieze proces, kun je hier meer lezen op de pagina; houtolien hoe werkt dat.

De kers op de taart: waarom werkblad olie een winnaar is

Je hebt nu wel begrepen dat werkblad olie het smeermiddel is dat je houten keukenwerkblad verdient, maar waarom precies? Hier zijn een paar bonuspunten:

  1. Smakelijk en veilig: Je kunt met een gerust hart die sappige steak of kleurrijke groenten snijden, wetende dat de olie voedselveilig is.

  2. Show je houten trots: De olie houdt het hout gezond en glanzend. Het is net alsof je werkblad elke dag naar de hout-spa gaat.

  3. Duurzaam geluk: Als je je werkblad goed onderhoudt, kan het jarenlang mee. Een win-win voor jou en het milieu.

  4. DIY Heerlijkheid: Een bijkomend voordeel is dat je dit zelf kunt doen. Geen monteur of klusjesman nodig, een beetje tijd en aandacht en je werkblad straalt als nieuw.

Dus daar heb je het, het hoe en waarom van het onderhouden van je houten keukenwerkblad met werkblad olie. Pak die doek en die olie en geef je werkblad de liefde die het verdient!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide