1790
Open woonkeukens
Gepubliceerd: 23-02-2015 Laatste update: 24-01-2018

Als hart van het huis is de keuken veel meer dan een ruimte om te koken. Open woonkeukens nodigen uit tot samenzijn met vrienden en familie, en het ontwerp van de keuken hangt nauw samen met de rest van het huis. Niet gek dus dat het kiezen van de juiste materialen steeds belangrijker wordt. Voor Cosentino is Batibouw dan ook dé opportuniteit om haar twee toppers Silestone en Dekton by Cosentino in de kijker te zetten. Beide materialen beschikken over eigenschappen die ideaal zijn voor keukentoepassingen, met unieke en vooruitstrevende designs. Centrale thema voor Batibouw 2015: nieuwe opwindende kleuren, geïnspireerd op de uitstraling van natuursteen.

 

Op Batibouw presenteert Cosentino dit jaar de nieuwe trends van Dekton en Silestone. Twee merken die een innovatief productieproces kennen. Voor Dekton bijvoorbeeld, wordt in de grootste pers ter wereld het vormingsproces van natuursteen nagebootst dat diep in de aarde over eeuwen heen verloopt. Het resultaat is een werkblad dat zowel voor binnen- als voor buitenkeukens gebruikt kan worden met vooruitstrevende eigenschappen. Zo is Dekton onder andere bestand tegen krassen, schokken en slijtage, en bezit een hoge vlekbestendigheid. Daarnaast kan het materiaal uitstekend tegen hitte en temperatuurwisselingen zoals bijvoorbeeld vorst en dooi.

Silestone bestaat dan weer voor meer dan 90% uit natuurlijk kwarts en is bijna zo hard als diamant. Uniek aan Silestone zijn de naadloze spoelbakken uit hetzelfde materiaal en kleur als het werkblad, die vloeiend in elkaar overlopen. Ook de matte Suede textuur die zeer zacht aanvoelt is ongeëvenaard. Dankzij de extra grote afmetingen kunnen eilanden zelfs uit één stuk worden gemaakt.

Twee bijzondere designoppervlakken voor diverse toepassingen in de keuken die opgewassen zijn tegen uitgebreide kookprojecten en intensief dagelijks keukenwerk.

Nieuwe kleuren geïnspireerd op de pure schoonheid van natuursteen

DEKTON laat zich inspireren door de natuur. Dit komt zeer mooi naar voren in de nieuwe kleurenserie die bestaat uit zeer realistische kleuren met unieke aderpatronen. In harmonie met de natuur, met de elegantie van de meest luxueuze gesteenten.

Dekton Aura heeft de magnetische charme van de marmerlook. Op een zachte, gebroken witte ondergrond tekenen zich scherp omlijnde aders af die natuurlijke marmers voor de geest roepen. Daarbij biedt deze kleur de mogelijkheid om een eindeloos symmetrisch patroon te creëren waarbij de nerven van de ene tegel in de andere overlopen en de aders aan elkaar gespiegeld kunnen worden, het zogenaamde open-boek effect. Nog een nieuwe kleur in een marmerlook is Kairos, dit is een heldere witte kleur dooraderd met zachte grijstinten. De natuurlijke aders geven een bijzonder natuurlijk effect, perfect voor klassieke ontwerpen met een vernieuwend tintje. Een nieuwe tint die het goed doet voor zowel klassieke als meer moderne ontwerpen is Edora, een egale kleur met een zacht golvende afwerking. Deze natuurlijke en verleidelijke crémekleur geeft een tijdloze stijl aan de meest uiteenlopende projecten. En de nieuwe Dekton kleur Vegha is een stormachtige grijstint die zijn inspiratie haalt uit natuurlijke kalk- en zandsteenformaties. Grillig in ontwerp voor een uitstraling die nooit gaat vervelen.

SILESTONE Nebula Alpha is een collectie die geïnspireerd is op alles wat leeft, groeit en bloeit. Onvoorspelbaar in ontwerp, met subtiele en harmonieuze tinten. Eindeloos mooi net zoals de natuur om ons heen, voor oneindig mooie ontwerpen. Na de series Nebula en Nebula Code is Nebula Alpha de derde collectie platen met bijzondere aderpatronen. Ariel heeft een crémekleurige ondergrond en is rijk aan beweging met zachte, uitlopende aders. Deze kleur heeft een unieke dynamiek welke goed gecombineerd kan worden met zeer verschillende interieurstijlen. Blanco Orion is een combinatie van lichte kleuren met een rijk palet van subtiele en elegante grijstinten. Met lichte, zachte aders geïnspireerd op natuursteen die zorgen voor een uitgesproken kunstzinnig karakter. Phoenix heeft een zachte, egale ondergrond gecombineerd met warme schaduwtinten wat zorgt voor evenwicht in ontwerp. Calypso is een warme intense grijstint met veel diepgang en contrast. Bijzonder in zijn eenvoud staat Calypso voor elegantie en stijl.

De kleuren van Silestone Nebula Alpha passen perfect in de nieuwste woontrends en combineren prima met de meest uiteenlopende ontwerpen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide