1326
Aanrechtbladen Silestone
Gepubliceerd: 01-09-2012 Laatste update: 04-07-2017

De hedendaagse keukenarchitectuur vraagt creatieve oplossingen om tot een perfecte persoonlijke keukeninrichting te komen. Een keuken bestaat niet alleen uit kastjes, grepen, apparatuur of werkbladen. Maar uit gevoel, voorkeuren en persoonlijke smaak. Voor een optimale kookbeleving is een uitgebalanceerde combinatie tussen praktische en ergonomische aspecten tegenover design, kleur en niet te vergeten sfeer essentieel. Cosentino® is wereldwijd marktleider op het gebied van de productie en distributie van Silestone® kwarts, een trendsettende oplossing voor keukenwerkbladen. Het keukenwerkblad is het meest gebruikte onderdeel van de keuken. Een goede keuze is daarom van groot belang. Silestone® is kras- en vlekbestendig, maar ook makkelijk in onderhoud. En uiteraard moet het mooi zijn, het werkblad is immers dé blikvanger van een nieuwe keuken. Een Silestone® werkblad combineert deze eigenschappen en staat voor eindeloos kookplezier. Het materiaal past zich aan de ruimte aan in plaats van andersom. Dit biedt oneindig veel mogelijkheden voor een persoonlijk ontwerp op maat.

Samenstelling & kleuren
Silestone® bestaat tot 93 procent uit natuurlijk kwarts. Naast diamant, is dit een van de hardste mineralen die moeder natuur heeft voortgebracht. Aan het kwarts wordt een mix van hars- en kleurstoffen toegevoegd en eventueel aangevuld met stukjes glas of spiegel om een nog mooier effect te creëren. Hierdoor heeft Silestone® de hardheid en kristalachtige uitstraling van kwarts en beschikt het over eigenschappen die andere materialen overtreffen.

Silestone® is verkrijgbaar in meer dan 60 unieke kleuren en in twee afwerkingen: glanzend gepolijst en in een ledermatte leather look. Waar natuursteen afhankelijk is van de kleuren die de natuur voortbrengt, is Silestone® ook verkrijgbaar in niet-natuurlijke kleuren. Hierdoor kunnen kleurige accenten en statements in bijvoorbeeld hip fuchsia, trendy lime groen of knallend oranje gezet worden.

Eigenschappen & onderhoud
Silestone® is niet poreus, hierdoor weerstaat het de dagelijkse knoeipartijen met bijvoorbeeld koffie, olijfolie en citroen zonder dat hier speciaal onderhoud voor nodig is. Want vlekken trekken niet in het werkblad in. Dagelijks schoonmaken met een zachte doek en een sopje voldoet om het werkblad jaar in jaar uit als nieuw te houden. Normaal gebruik van bijvoorbeeld messen en scharen heeft geen enkele invloed op het werkblad. Deze eigenschappen maken van Silestone® een zeer hygiënisch materiaal dat uitermate geschikt is voor keukentoepassingen zoals keukenwerkbladen maar ook als achterwand en als vloertegel voor een harmonieus resultaat.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide