Gepubliceerd: 16-08-2012 00:00
1410
Aanrechtbladen

Duurzaamheid wordt steeds meer de norm. Ook in de keuken. Daarom heeft Dekker Zevenhuizen een basismateriaal voor kunststof keukenbladen ontwikkeld dat FSC-gecertificeerd is, en een kleinere ecologische voetafdruk achterlaat dan andere dragers: Greenpanel ®. De eerste bladen zijn nog maar net uitgeleverd, maar Dekker ontwikkelt nu al doór om meer mogelijk te maken.

Greenpanel ® is, net als multiplex en spaanplaat, een dragermateriaal voor de Toplaminaat ®-bladen. Het is vervaardigd van HDF (high density fiber board), een plaat met een hogere dichtheid dan MDF. Voor Greenpanel ® is in vergelijking met ander dragermateriaal minder volume nodig, waardoor het minder CO2-uitstoot oplevert. Omdat het gepatenteerde, watervaste materiaal lichter is dan andere dragers, is de montage van het blad ook gemakkelijker.

In ontwikkeling
Greenpanel ® is op dit moment leverbaar in 32 en 38 mm, maar daar komt verandering in! Het 60 mm-blad is reeds gepresenteerd €" en de reacties waren bijzonder positief. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang. De productie van 60 mm vraagt namelijk om verschillende aanpassingen. Zo moeten voor 60 mm Greenpanel ® nieuwe onderdelen worden ontwikkeld. Die investeringen is Greenpanel ® meer dan waard. Want hoe dikker het blad, hoe groter de voordelen!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide