1084
Aanrechtbladen

Duurzaamheid wordt steeds meer de norm. Ook in de keuken. Daarom heeft Dekker Zevenhuizen een basismateriaal voor kunststof keukenbladen ontwikkeld dat FSC-gecertificeerd is, en een kleinere ecologische voetafdruk achterlaat dan andere dragers: Greenpanel ®. De eerste bladen zijn nog maar net uitgeleverd, maar Dekker ontwikkelt nu al doór om meer mogelijk te maken.

Greenpanel ® is, net als multiplex en spaanplaat, een dragermateriaal voor de Toplaminaat ®-bladen. Het is vervaardigd van HDF (high density fiber board), een plaat met een hogere dichtheid dan MDF. Voor Greenpanel ® is in vergelijking met ander dragermateriaal minder volume nodig, waardoor het minder CO2-uitstoot oplevert. Omdat het gepatenteerde, watervaste materiaal lichter is dan andere dragers, is de montage van het blad ook gemakkelijker.

In ontwikkeling
Greenpanel ® is op dit moment leverbaar in 32 en 38 mm, maar daar komt verandering in! Het 60 mm-blad is reeds gepresenteerd €" en de reacties waren bijzonder positief. Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang. De productie van 60 mm vraagt namelijk om verschillende aanpassingen. Zo moeten voor 60 mm Greenpanel ® nieuwe onderdelen worden ontwikkeld. Die investeringen is Greenpanel ® meer dan waard. Want hoe dikker het blad, hoe groter de voordelen!

hendersmagazinebanner.png

Onze partners