2518
Aanrechtblad composietsteen

Composiet is een machinaal vervaardigde steensoort die voor 95 % bestaat uit fijne, in de natuur voorkomende kwartskorrels en voor de resterende 5 % uit bindmiddel.

Samen met de gewenste kleurcomponent ontstaat daardoor een zeer hard materiaal dat bijzonder geschikt is voor keukenbladen. Het is kras- en stootvast, hygiënisch en onderhoudsvriendelijk.

Composiet keukenbladen zijn verkrijgbaar in zowel glanzende als matte kleuren. Op het oppervlak van de kleuren met een matte finish zijn vingerafdrukken en vet eerder zichtbaar dan op de glanzende uitvoeringen. De matte kleuren met een leerachtig uiterlijk zijn momenteel erg gewild. Het enigszins bobbelige oppervlak daarvan is niet alleen heel mooi, maar ook gemakkelijk in onderhoud. . In composietsteen kunnen vlekken nooit intrekken, omdat het zowel in de glanzende als in de matte uitvoeringen om een gesloten materiaal gaat.

Het dagelijks onderhoud van een composiet kan gebeuren met de gebruikelijke zachte huishoudmiddelen, zoals allesreinigers. Hardnekkige vlekken kunnen met een vloeibaar schuurmiddel en een schuursponsje verwijderd worden. Het vetvrij maken gaat uitstekend met bijvoorbeeld Glassex. Kalkvlekken verwijdert u het beste met schoonmaakazijn of Antikal.

Snij of hak nooit direct op het blad. Het is slecht voor uw messen. Gebruik altijd een snijplank en zet hete pannen altijd op een onderzetter om een "thermoshock"te voorkomen.

Bron: Vereniging Comfortabel Wonen

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners