714
Waar op letten bij een kantoor inrichten
Gepubliceerd: 02-11-2022

Bij het inrichten van een kantoor of werkkamer komt meer kijken dan simpelweg bepalen waar de bureaus en stoelen worden geplaatst. Kantoorinrichting is verre van een one-size-fits-all benadering. De term ‘kantoorinrichting’ verwijst niet alleen naar de decoratieve en functionele aspecten van een werkruimte - het omvat ook duurzaamheid, technologie, gezondheid & welzijn en bedrijfscultuur. De vraag is dan ook waar op letten bij een kantoor inrichten?

Hoe creëer je een succesvolle kantoorruimte?

Interieurontwerp wordt tegenwoordig beschouwd als een essentieel en integraal onderdeel van het creëren van een succesvolle kantoor- of werkkamerruimte. Of het nu gaat om een geheel nieuwe inrichting of een update van de bestaande omgeving. Of dit nu op kantoor zelf is of in je thuiskantoor, er zijn 5 design kenmerken waar je rekening mee kunt houden bij een kantoorinrichting.

Top 5 ontwerp kenmerken

1. Kleur

Bij het inrichten van een werkruimte moet de kleurkeuze niet willekeurig zijn, noch beperkt blijven tot de huisstijl van het bedrijf. Het effect dat verschillende kleuren kunnen hebben op de gemoedstoestand van mensen is goed gedocumenteerd, dus is het zinvol om daar in de werkomgeving op in te spelen.

inspiratiebrochures1.png

2. Meubilair

Kantoormeubilair is de laatste jaren enorm geëvolueerd en bedrijven beseffen de voordelen van het investeren in hoogwaardige stukken die flexibiliteit, duurzaamheid en ergonomische ondersteuning bieden. Een goed bureau welke in hoogte verstelbaar is met een bijpassend ladeblok mag dan ook niet ontbreken. Ook goede bureaustoelen zijn onmisbaar, welke verkrijgbaar zijn in diverse modellen. Van een ergonomische stoel tot een gamingstoel met extra rugsteun en hoofdsteunkussen. Een bureaustoel moet bovendien afgestemd zijn op de werkzaamheden. De juiste bureaustoel met bijpassend bureau draagt namelijk bij aan een lager ziekteverzuim. Je voorkomt hiermee veel rug- en nekklachten. De keuze van het juiste meubilair is een belangrijk onderdeel van elk kantoorinrichtingsproject.

3. Verlichting

Verlichting speelt een belangrijke rol in elk ontwerpconcept, en niet alleen om esthetische redenen. Het kan van invloed hebben op besluitvorming, productiviteit, rust, concentratie, gezondheid en welzijn. Traditionele kantoorverlichting - met name tl-buizen - heeft de reputatie goedkoop te zijn en kunstlicht van slechte kwaliteit te leveren. Bedrijven beginnen zich echter te realiseren dat investeren in hoogwaardige verlichting en - van cruciaal belang - waar mogelijk natuurlijk licht op de werkplek maximaliseren, zorgt voor gelukkigere en productievere werknemers.

4. Gezondheid en welzijn

Bij het ontwerpen van werkruimtes (thuis of op kantoor) moet natuurlijk rekening worden gehouden met de gezondheid en het welzijn van de werknemer. Hierbij spelen afzonderlijke elementen zoals verlichting, kleur en meubilair een rol, maar ook andere zaken. Denk hierbij aan aparte ruimte waar werknemers even kunnen ontspannen. Of groene ruimtes, welke bijzonder effectief zijn om de effecten van werkstress tegen te gaan. Zoals biowalls die de luchtkwaliteit ook nog eens verbeteren en overmatig lawaai absorberen.

5. Creëer sfeer

De eerste indruk van je bedrijf - voor zowel klanten als toekomstige werknemers - is zeker de moeite waard om goed over na te denken. Er zijn tal van ontwerpdetails die ervoor kunnen zorgen dat deze ruimte de perfecte sfeer creëert, zoals het ophangen van kunst aan de muren, het gebruik van comfortabel maar duurzaam meubilair, het tentoonstellen van merkmateriaal en het gebruik van heldere kleuren.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide