1570
Veilig (thuis) werken en je netwerk beschermen tegen online inbrekers
Gepubliceerd: 09-09-2021

Wij van wonenonline.nl proberen jou via ons online platform op de hoogte te houden van álles op het gebied van wonen, tuin en interieur. Ook het perfect inrichten van je thuiswerkplekkunnen we je inmiddels genoeg tips over geven.

Maar wij realiseren ons meer dan ooit dat het niet alleen voor ons als online platform van levensbelang is dat we niet gehackt worden. Óók voor onze lezers is dit cruciaal, nu er massaal thuisgewerkt wordt. Wij leggen je uit, na jarenlange ervaring, hoe je kunt voorkomen dat er ongenodigde gasten in je pc en netwerk kruipen.

Online is fine

Wat gebeurt er tegenwoordig niet online; Van werken tot shoppen en van bankieren tot borrelen. Overal, met een beetje dwang van een crisis of niet, zijn bijna online varianten voor bedacht. Erg handig maar er kleven ook zeker grote risico’s aan. Wij zijn afgelopen jaren met zijn allen meer online gaan doen maar wat is vervolgens het effect? Dieven passen zich hier naadloos op aan.

inspiratiebrochures1.png

Het aantal hacks, fishing mails en ander online engs neemt énorm toe. Zelfs via Whatsapp ontvangen wij soms de gekste berichtjes van online louche types. Zeker wanneer je ook nog eens je werk online doet, is er een groot risico dat er zaken fout gaan. Wist je bijvoorbeeld dat routers een belangrijke toegangspoort zijn voor hackers?

Voorkomen is beter dan genezen

Wanneer er in je huis is ingebroken, herken je dit vaak direct. Troep, sporen en je mist vaak direct spullen. Online is dit een ander verhaal, want hoe herken je een inbraak op je thuiscomputer? Lees dit stappenplan en je bent op de hoogte van de meest gebruikte trucjes van dit moment.

Schroom ook niet om de IT-balie van je werk in te schakelen wanneer je twijfelt, hier zijn ze tenslotte voor bedoeld. De drempel is waarschijnlijk hoger nu je niet op kantoor zit maar raadpleeg ze wanneer je iets niet zeker weet op dit gebied.

Daarnaast schamen mensen zich nog wel eens wanneer ze bijvoorbeeld op eenphishing linkje hebben geklikt. Maar doe dit niet! Online dieven zijn tegenwoordig zó slim dat het echt iedereen kan overkomen. Dus heb je een vermoeden; Verbreek de internetverbinding en schakel hulp van de experts in.

Helemaal zen met VPN

Zelf werken wij al jaren met VPN verbindingen. We kunnen dit technisch helemaal gaan uitleggen maar het komt erop neer dat je het dieven veel lastiger maakt om bij jouw netwerk te komen. Je bouwt als het ware een extra groot hek om je huis, waardoor het moeilijk is jouw netwerk te verbreken. Iedere VPN provider is anders, daarom raden we de reviews van VPNGids.nl aan.

Kortom, een slimme meid (of vent!) is voorbereid op deze nieuwe vorm van criminaliteit. Vooraf investeren in een veilige verbinding gaat je later veel gedoe schelen!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide