682
Stressvrij thuiswerken; zo doen wij dat!
Gepubliceerd: 14-04-2023

Waar we vroeger nog iedere dag trouw richting kantoor koersten, is dat de laatste jaren wel anders. We wisselen dagen op kantoor lekker af met werken thuis. De afwisseling tussen deze twee is erg fijn, de ene dag lekker in je eigen omgeving zonder een likje mascara en de volgende dag in een kek pakkie naar de redactie.

Toch is dat thuiswerken niet altijd zo rustgevend als we het hier doen voorkomen. Ook thuiswerken kan behoorlijk wat stress opleveren. Hoe jij ervoor zorgt dat je je thuiswerkdagen relaxed doorkomt? Wij geven onze tips!

Hoe werk je veilig vanuit huis?

De afgelopen jaren zijn we bijna alles online gaan doen, van werken tot bankieren. Dit is heel handig maar brengt ook nogal wat gevaren met zich mee. Online op je veiligheid letten is niet alleen meer belangrijk, maar het is ook gewoon een must. Zeker wanneer je hele dagen vanuit huis werkt is je online veiligheid een aandachtspunt. 

Een VPN verbinding gebruiken is een voorbeeld van een eenvoudige maar zeer effectieve manier om je online veiligheid te verbeteren. Een VPN app installeren op je telefoon is ook zo gebeurd en kan veel schade voorkomen. Wat een VPN is en wat het doet? VPN staat voor Virtual Private Network, en zorgt ervoor dat er geen directe internetverbinding tot stand komt met bijvoorbeeld een website en jouw computer, aangezien er een VPN tussen zit. Zo kun je internetverkeer versleutelen en je online identiteit verbergen.

Wat is fijn meubilair bij thuiswerken?

Wij als liefhebbers van design, wonen en interieur kunnen een mooie thuiswerkplek natuurlijk ontzettend waarderen, maar realiseer je wel dat je er gemiddeld acht uren per dag bent. Een mooie stoel is niet lang heel mooi wanneer hij totaal niet lekker zit. Investeer daarom niet alleen in een mooie maar vooral ook ergonomisch verantwoorde stoel. En het leuke is; deze twee zijn tegenwoordig heel goed te combineren!

Hoe verbeter ik het binnenklimaat bij thuiswerken?

Zoals we al zeiden, je zit vaak lang achter elkaar in dezelfde ruimte wanneer je thuiswerkt. Werken aan een fijn binnenklimaat is dan ook een belangrijk aandachtspunt. Ga voor lekker veel bloemen en planten in je werkkamer en zet af en toe even een raampje open voor wat extra frisse lucht. Kak je altijd in na de lunch? Een fijne geurkaars met een verkwikkende limoengeur kan je net wat makkelijker door die middagdip heen helpen. Daarnaast zijn er ook geurstokjes met geuren als lavendel en kamille die ontspannend werken. Een welkome toevoeging wanneer jij in een drukke periode werkt!

Conclusie

Kortom, thuiswerken klinkt rustgevend maar kan ook stress opleveren. Met een beetje extra aandacht voor de omgeving, zowel online als offline, kun je al veel stressituaties voorkomen. Blijf ook gedurende de dag lekker in beweging door af en toe een ommetje te maken, en drink niet té veel koffie. Een kopje groene thee is wel zo gezond en minstens zo lekker. Werkse!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide