561
Je thuiskantoor inrichten? Serious business!
Gepubliceerd: 30-05-2023

Toen we een aantal jaren geleden allemaal massaal opeens gingen thuiswerken, zagen wij de leukste en meest creatieve manieren van het creëren van een werkplek voorbijkomen. De keukentafel werd volop gebruikt, maar ook in de slaapkamer werden knusse thuiswerkplekjes gecreëerd en zelfs het buiten- of tuinkantoor werd een ding. Maar nu thuiswerken geen must meer is, is het toch niet verdwenen. Het is een blijvertje! 

Ook wij op de redactie zijn er dol op; de afwisseling van de rust van het thuiswerken (al dan niet in joggingpak) of juist heerlijk opgedoft naar de redactie gaan. Maar nu thuiswerken echt een blijvend iets is geworden, is het inrichten van een thuiswerkplek dat ook. Daarom hier op een rijtje wat absolute aanraders zijn bij het goed inrichten van een thuiskantoor.

Het belang van het thuiskantoor

Nu thuiswerken dus een structureel iets is geworden, is het belang van een goede en fijne thuiswerkplek dat ook. Dit wil nog steeds niet zeggen dat je een volledig kantoor moet inrichten thuis, nog steeds kan een tuinhuis of slaapkamer prima gebruikt worden. Want lang niet iedereen heeft natuurlijk een aparte ruimte (over) voor een kantoor. Wel is het belangrijk dat de werkplek aan twee zaken voldoet. Wij zullen beide even nader toelichten.

WIN-VLOERKLEED.png

De ergonomie bij een thuiskantoor

Een kantoor is anno vandaag de dag ingericht met een grote focus op ergonomie. Er is nauwkeurig gekeken naar het comfort van stoelen en tafels en hoe zich deze tot elkaar verhouden. Dit is anders dan bij andere meubels, omdat je op een werkplek vaak veel langer zit én je -als het goed is- andere handelingen doet dan op ‘relax’ meubels. Ga daarom ook voor werkplekinrichting naar een speciale winkels hiervoor. Of deze leuk zijn qua vormgeving? Daar komen we zo op!

Het thuiskantoor; de vibe

Net zoals we hierboven al stelden, zit je op een thuiswerkplek vrij lang. Soms wel meer dan 8 uur op een dag. Daarom is het voor je productiviteit, maar ook voor je welbevinden belangrijk dat je je lekker en fijn voelt op deze plek. Sta hier dan ook bewust bij stil en zorg dat je bureau gevuld is met leuke en motiverende spullen. Van leuke pennen tot een fijne kleur op de wand. Maar ook meubels die je een fijn gevoel geven zijn hierbij belangrijk. Met ergonomisch kantoormeubilair kan tegenwoordig leuk, mooi én dus zelfs ergonomisch goed gecombineerd worden.

Kortom, een thuiskantoor inrichten is vandaag de dag serious business. Doe jezelf dan ook deze fijne plek cadeau. Soms wil een werkgever hier zelfs in mee investeren. En uiteindelijk doet een motiverende omgeving ook iets met je productiviteit en je werkplezier; een klassieke win-win situatie!

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide