2422
thuiskantoor inrichten
Gepubliceerd: 10-03-2021 Laatste update: 25-07-2021

Een ergonomische bureaustoel, waarom is dat nodig? Er wordt steeds meer thuisgewerkt. Maar om goed te kunnen thuiswerken is het belangrijk dat je jouw thuiskantoor goed inricht. Je brengt namelijk erg veel tijd door op je bureaustoel en achter je bureau. Het belangrijk om een fijne en ergonomische werkplek te hebben! Maar waar moet je opletten? Hoe zorg je ervoor dat je ook thuis een fijne en productieve werkplek hebt? In deze blog geven we je 5 tips voor een fijne werkplek en vertellen we je meer over een ergonomische bureaustoel en bureau.  

Voorkom klachten

Als je geen goede bureaustoel of bureau hebt, dan kun je verschillende klachten krijgen. Voorbeelden hiervan zijn heup-, rug-, schouderklachten of bijvoorbeeld RSI-klachten. Een ergonomische bureaustoel en een goed bureau helpen om deze klachten te voorkomen. Je kunt beide namelijk op op verschillende hoogten instellen om alle delen van het lichaam goed te ondersteunen.

5 tips voor een fijne werkplek

1.   Zorg voor een goede bureaustoel

Een ergonomische bureaustoel houdt in dat je de verschillende onderdelen van de stoel kan instellen. Je kunt de zithoogte, het zitvlak, de rug- en armleuningen en de lendensteun naar voorkeur instellen. Het is belangrijk dat je een stoel eerst zelf gaat testen voordat je het aanschaft. Het kan er namelijk goed uitzien. maar als het niet helemaal aansluit op jouw specifieke lichaam, kun je alsnog last van klachten krijgen. Ook is het belangrijk dat je een stoel uitkiest dat gemaakt is van goed materiaal. Een ergonomische bureaustoel van metaal is van een heel andere kwaliteit dan een stoel van kunststof. Het zit ook heel anders.

2.   Kies voor een goed bureau

Ok, je hebt een goede bureaustoel. Dan is een eerste goede aankoop. Nu nog een goed bureau erbij kiezen. Een goed bureau is in hoogte te verstellen zodat je het bureau naadloos aan kunt passen op jouw lengte en jouw bureaustoel. Als je een breed bureau hebt, dan is het handig om een ergonomische bureaustoel te gebruiken met goede zwenkstoelen. Zo kun je jezelf namelijk makkelijk verplaatsen achter jouw bureau.

 3.   Zorg voor de juiste kijkafstand en kijkhoek

Zorg ervoor dat je jouw ogen niet overbelast. Het formaat van jouw beeldscherm moet zijn afgestemd op de kijkafstand. Voor een beeldscherm van 14 inch geldt dat een kijkafstand van ongeveer 50 centimeter optimaal is. Bij elke inch groter tel je er 10 cm afstand bij op. Ook is de kijkhoek belangrijk. De meest optimale kijkhoek is zo’n 20 tot 22 graden.

4.   Geef je benen de ruimte

Zorg ervoor dat als je op je stoel zit dat je onder- en bovenbenen in een hoek van ongeveer 90 graden staan, Daarnaast is het belangrijk dat je onder het bureau een vrije beenruimte hebt van tenminste 60 cm breed en 65 cm diep.

5.   Investeer in een goede ergonomische bureaustoel

Tegenwoordig kun je vrijwel overal een bureaustoel kopen. Bij Ikea, bij bouwmarkten, bij leveranciers van kantoormeubilair en bij groothandelaars. Daarnaast kun je op internet diverse bureaustoelen aanschaffen. Een tip is om niet alleen te letten op trends, uiterlijke en prijs. Het belangrijkste is dat je er goed en gezond op kunt zitten. Een ergonomische bureaustoel en een goed bureau is een investering die je doet voor de lange termijn, zorg ervoor dat je er lang van kunt genieten en dat je er fijn en gezond op kunt werken.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide