898
Interieurtips voor betere concentratie in je thuiskantoor
Gepubliceerd: 13-01-2021 Laatste update: 06-06-2022

In deze periode is de kans groot dat je vaker thuis moet werken. Het is daarom belangrijk om jouw thuiskantoor of werkplek wat extra aandacht te geven. Aan alleen een laptop, een tafel en een stoel heb je in principe al genoeg. Maar voor meer comfort en vooral goede focus zijn er meer elementen van belang. Hieronder lees je 4 interieurtips om jouw concentratievermogen in je thuiskantoor te verbeteren. Welke tips ga jij binnenkort toepassen?

Tip 1. Creëer genoeg opbergruimte

Een opgeruimd huis = een opgeruimd hoofd. Zelfs als je je niet stoort aan wat rommel om je heen, raden we aan om extra opbergruimte in je thuiskantoor te creëren. Zo kun je alle belangrijke spullen netjes opbergen en vooral weer sneller terugvinden. Probeer zelf een handig systeem te vinden en deel de kasten/lades op een logische manier in.

Tip 2. Stap over op LED verlichting

LED verlichting is energiezuinig en daarom een goede toevoeging voor iedere kamer. Maar zeker in een thuiskantoor brengt deze moderne vorm van verlichting veel voordelen met zich mee. LED-lampen hebben bijvoorbeeld geen opwarmtijd en gaan dus direct aan. Na het indrukken van de lichtschakelaar kun je direct aan het werk. Daarnaast zijn LED-lampen verkrijgbaar in verschillende lichtsterktes en kleuren. Hierdoor is de werkverlichting helemaal aan te passen naar jouw wensen. Kun je de focus het beste vasthouden bij fris en helder licht? Kies dan voor LED met een neutrale tot koele kleurtemperatuur. Is jouw concentratie juist veel beter als er een warme sfeer in de ruimte hangt? Dan kun je kiezen voor een LED lamp met een warme lichtkleur. Bij sommige LED lampen is het mogelijk om de verlichting te dimmen. Zo kun je eenvoudig afwisselen tussen verschillende lichtsterktes.

Tip 3. Let op het kleurgebruik

Ook kleurgebruik in het interieur heeft een groot effect op je concentratie. Kies bij voorkeur voor een neutraal kleurenpalet en voeg eventueel wat accenten toe. Geel voor een fleurige en energieke touch, (donker)blauw voor een vertrouwde sfeer of aardetinten voor een warm gevoel.

Tip 4. Hang een magneetbord of whiteboard op

Creëer een duidelijk overzicht van al je afspraken en to-do’s door een groot bord aan de muur te hangen. Denk aan een magneetbord, whiteboard, een ouderwets prikbord, een stijlvol memobord van gaas of een groot schrijfblok. Als je altijd zicht hebt op je plannen, werk je vaak een stuk productiever. Je kunt zo’n bord natuurlijk ook gebruiken om nieuwe ideeën op te schrijven of inspirerende afbeeldingen op te hangen.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide