677
Hoe richt je jouw thuiswerkplek optimaal in?

Thuiswerken is het nieuwe normaal geworden. Hierdoor ga jij meer tijd doorbrengen op jouw werkplek dan op kantoor. De verwachting is dat we steeds vaker thuis gaan werken. Een ergonomische werkplek is noodzakelijk voor het productief werken. Hoe creëer je eigenlijk een ergonomische werkplek? En hoe richt je deze zo optimaal in? Dat ga je allemaal lezen in deze blog.

 

Voorkom lichamelijke klachten

Een ergonomische thuiswerkplek voorkomt lichamelijke klachten. Er bestaat een grote kans dat op kantoor waarschijnlijk veel ergonomische werkplekken staan. Voor jouw thuiswerkplek is ergonomie net zo belangrijk als op kantoor! Nú is de tijd om ergonomisch kantoormeubilair aan te schaffen. Zo voorkom je lichamelijke klachten zoals rug-en nekklachten. Wat is nou belangrijker dan je eigen gezondheid?

hendersmagazinebanner.png

Het inrichten van jouw thuiswerkplek

Een ergonomische thuiswerkplek bestaat uit een comfortabele bureaustoel en een verstelbaar bureau. Werk je nog aan de keukentafel of heb je nog jouw laptop op schoot? Dan is het nú de tijd voor verandering! Dit is namelijk niet ergonomisch verantwoord. Benieuwd naar hoe jij jouw thuiswerkplek inspirerend maakt? Lees dan snel verder!

Maak jouw thuiswerkplek inspirerend

Heb je inmiddels een ergonomische thuiswerkplek? Dan kan jij jouw thuiswerkplek inspirerend maken. Hoe doe je dat? Ga voor verse bloemen op het bureau, plaats posters aan de muur of verf jouw muren in inspirerende kleuren. Inspiratie op jouw thuiswerkplek gaat de productiviteit verhogen, leuk bijkomend voordeel toch?

Wat is verder belangrijk?

Naast ergonomisch kantoormeubilair en inspiratie is de verlichting en opslagruimte belangrijk voor het creëren van een fijne thuiswerkplek. Daglicht zorgt ervoor dat jouw productiviteit omhoog gaat. Daarnaast is het ook helemaal niet fijn om in het donker te werken. 

Last van rondslingerende documenten in jouw thuiswerkplek? Plaats dan een archiefkast in jouw thuiswerkplek. Archiefkasten komen in verschillende soorten en maten. Heb je weinig ruimte voor een grote kast? Plaats dan een persoonlijke lade onder jouw bureau. Zo ga je efficiënt om met jouw ruimte. Wil je liever meer ruimte om documenten veilig op te bergen? Ga dan voor een archiefkast of een roldeurkast. 

Hoe ga jij jouw thuiswerkplek inrichten?

Je hebt in deze blog kunnen lezen hoe jij jouw thuiswerkplek optimaal kunt inrichten. Ook heb je gelezen over welke elementen belangrijk zijn voor jouw thuiswerkplek. Ergonomie en inspiratie zijn belangrijk om jouw productiviteit te verhogen. Hoe ga jij jouw thuiswerkplek optimaal inrichten?

GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners