887
Een zwart zit-sta bureau? Stijlvol en ergonomisch verantwoord tegelijk.
Gepubliceerd: 23-05-2022 Laatste update: 24-05-2022

 ‘Zittend werken is het nieuwe roken’. We horen het vaker en vaker. Tijdens de coronacrisis zijn er aardig wat thuiswerkplekken ingericht. Zolders zijn opgeruimd en compleet verbouwt tot thuiswerkplek waar vandaag de dag nog steeds 40% van de werktijd besteed wordt.

Door de coronacrisis is er het afgelopen jaar veel veranderd in de manier van werken. ‘Het viel ons op dat veel klanten in deze periode al de keuze maakte voor een Zit-sta bureau. Mensen lijken zich steeds bewuster te worden van het belang van een goede werkplek.’ aldus Rick van Garderen, van VG Trading.

Zit sta bureau steeds populairder

De ontwikkelingen van de zit sta bureaus hebben een enorme vlucht mee gemaakt de afgelopen jaren. Waar het enkele jaren geleden nog ‘oubollige bureaus’ waren met een handslinger eraan vast, zien we nu zeer moderne zit sta bureaus die in bijna iedere kleurcombinatie te bestellen zijn. Daarnaast is het elektronisch verstellen tegenwoordig ook veel makkelijker, waardoor je met één druk op de knop het bureau tot op de centimeter nauwkeurig kunt verstellen. Dit maakt het erg gemakkelijk voor de gebruiker om te wisselen van werkhouding. Bij VG Trading zien ze de afgelopen 2 jaar een enorme trend rondom zwarte bureaus. ‘Zeker de combinatie zwart onderstel, zwart blad is enorm in trek. We zien dit niet alleen op kantoor, maar ook voornamelijk op thuiswerkplekken.’

inspiratiebrochures1.png

Waarom kiezen voor een zit sta bureau?

Door je houding af te wisselen voorkom je op lange termijn lichamelijke klachten. Rug, nek- en schouderpijn heeft als grootste oorzaak dat je de hele dag in dezelfde houding zit. Uit verschillende onderzoeken is ook gebleken dat staand werken tot wel voor 25% meer productiviteit zorgt. Daarnaast ben je meer in beweging als je staand aan het werk bent en is de drempel lager om even een rondje door het kantoor te lopen. Het gevolg hiervan op lange termijn is dat de kans op ziektes zoals diabetes kleiner worden.

Wat voor een bureaustoel bij een zit sta bureau?

Er zijn verschillende opties. De meeste mensen kiezen voor een zit sta bureau en een normale bureaustoel. Uiteraard wel goed verstelbaar, zodat je ook zittend de juiste ergonomische werkhouding hebt.

Als het bureau naar boven versteld wordt, gaan de meeste mensen staan. Zij maken dus geen gebruik van de ondersteuning van bijvoorbeeld een hoge kruk. Deze combinaties zijn wel beschikbaar. Zo kun je in de showroom van VG Trading bijvoorbeeld een balanskruk testen. Hierdoor heb je toch wat steun.

'Het nieuwe werken’

‘Het is goed om te zien dat consumenten zich bewust worden van het belang van een goede werkplek. Sommige werknemers zitten meer dan 35 uur per week. Dit is een enorme slijtageslag voor het lichaam. Wij kunnen het echt iedereen aanraden.’ 

Door de recente ontwikkelingen op het gebied van de zit-sta bureaus, lijkt het erop dat de komende jaren meer en meer consumenten de stap gaan maken naar ‘het nieuwe werken’.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide