682
De invloed van een inspirerende werkkamer
Gepubliceerd: 21-04-2023

Bezig zijn met wonen en interieur wordt (onterecht!) al snel weggezet als oppervlakkig en onbelangrijk. Maar onlangs stuitten wij maar weer eens op de invloed en het belang van een fijne omgeving. Dit heeft namelijk een ontzettend grote invloed op je toestand, productiviteit en gemoedstoestand.

Óók of misschien wel júist wanneer je thuiswerkt. Een fijne werkomgeving kan je inspireren en je daadwerkelijk vrolijker maken. Lees snel verder hoe jij dit voor jezelf maar ook voor je hele team inzet!

De vrolijke werkkamer

Eerder schreven wij al eens over de invloed kleuren op je gemoedstoestand. Van geel wordt je lekker actief, van rood krijg je kracht en blauw geeft helderheid. Natuurlijk gaat dit nog veel dieper, maar het is super interessant om je er eens in te verdiepen om het vervolgens effectief in te zetten. Maar ook zaken als geur en geluid hebben invloed, allemaal investeringen in je werkkamer die ervoor zorgen dat jij een fijnere werkdag hebt. Niet iets waar alleen woonliefhebbers bij gebaat zijn, maar echt iedereen.

WIN-VLOERKLEED.png

Take one for the team

Wanneer jij leidinggevende bent en je team (deels) thuiswerkt kun je natuurlijk niet voor hen de werkplek inrichten. Wat je wel kunt doen? Een inspirerende en motiverende werkplek promoten. Dit kan enerzijds door hen een budget en wellicht spullen voor thuis te geven, maar wat nog beter werkt is om een teambuilding op een inspirerende plek te organiseren. Door bij een dergelijke teamdag niet alleen te focussen op de inhoud, maar ook de nadruk te leggen op het effect van de omgeving op het werk, zet je medewerkers aan het denken. 

Een teambuilding bij De Tuinderij is hier een voorbeeld van. Een onwijs gave jaren ’60 inrichting, waarbij je helemaal terug in de tijd gaat. Maar wél naar de stijlvolle versie van toen. Bij een dergelijke teambuildingsdag bij De Tuinderij kun je dan een expert inhuren die aangeeft waarom het belangrijk is om in een fijne omgeving te werken, en die tips geeft hoe je dit thuis kunt toepassen. Iets wat door veel werknemers als zeer inspirerend wordt ervaren en hen daadwerkelijk op weg helpt!

Kortom, thuiswerken brengt andere uitdagingen met zich mee dan voorheen toen we met zijn allen gewoon op kantoor zaten. De invloed en het belang van de omgeving thuis wordt hierbij wel eens vergeten. Besteed hier aandacht aan op een gave locatie en je zult zien dat de geluksfactor van personeel direct verhoogd wordt, wanneer zij de tips thuis gaan verwerken. Geen interieurminnende leidinggevende? Als medewerker voorstellen om hier aandacht aan te besteden kan natuurlijk ook. Wij weten in ieder geval wel waar we de volgende redactiedag gaan organiseren en wat we gaan bespreken !

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide