1012
Akoestiek in de werkkamer
Gepubliceerd: 11-11-2020 Laatste update: 08-08-2023

Mensen die thuis akoestische problemen ervaren, omschrijven dit meestal als echo of galm. Bepaalde ruimtes zoals de woonkamer, de hal en de keuken, klinken leeg of hol en daardoor kan je elkaar in huis lastig verstaan. Het is moeilijk om te genieten van muziek en films en je komt niet goed tot rust.

 

Door de akoestiek te verbeteren, klinken de ruimtes in huis echter warm en huiselijk. Dat kan door ze in te richten met stoffen meubels, raamdecoratie aan te brengen, vloerkleden neer te leggen en planten neer te zetten. Ben je ondernemer en wil je ook de akoestiek op kantoor verbeteren? In dit artikel voorzien we je van praktische en stijlvolle tips. Want dit aspect mag tegenwoordig niet ontbreken bij het creëren van gezonde en comfortabele werkplekken.

Gezonde werkomgeving

Wanneer jij je in je vrije tijd graag bezighoudt met het inrichten van je woning, besteed je aan de inrichting van je kantoor ongetwijfeld ook veel aandacht. Je brengt er wekelijks een noemenswaardig aantal uren door en je maakt daarmee een goede eerste indruk op je klanten en andere zakenrelaties. Natuurlijk maak je het ook je medewerkers zo goed mogelijk naar het zin. Als je het inrichten van je kantoor professioneel wilt aanpakken, is het aan te raden om een bedrijf in de arm te nemen dat is gespecialiseerd in projectinrichting. De experts daar hebben alles in huis om kantoren en werkplekken stijlvol en comfortabel in te richten. Zij houden trends en innovaties nauwlettend in de gaten. Daarnaast voorzien zij je van advies om een gezonde en aangename akoestiek te realiseren, zeer belangrijk in een tijd waarin gezondheid en ergonomie niet meer zijn weg te denken. Want werknemers die langdurig in een omgeving met een slechte akoestiek moeten werken, hebben last van irritatie, vermoeidheid en concentratieverlies. Het kan zelfs chronische fysieke en mentale gezondheidsklachten in de hand werken.

Modulaire akoestische systemen

Een expert op het gebied van projectinrichting heeft tal van oplossingen in huis om in kantoorruimtes de akoestiek te verbeteren, zoals speciale dividers. Dit zijn akoestische wanden die door veel hoogwaardige merken uit de kantorenbranche worden aangeboden. Een goed voorbeeld daarvan is Herman Miller. Het assortiment van dit toonaangevende merk omvat alles om je kantoor duurzaam en stijlvol in te richten. Herman Miller staat onder andere goed bekend om zijn Cradle to Cradle gecertificeerde kantoormeubilair dat staat voor verantwoorde productie, kwaliteit en innovaties. Niet in de laatste plaats dankt deze vooraanstaande brand de goede naam aan de flexibele en modulaire akoestische systemen in aansprekende kleurstellingen. In de speciale luchtzakken tussen de tegels van de akoestische dividers worden de geluidsgolven opgevangen. Zo wordt het omgevingsgeluid gedempt tot klanken die niet storend zijn. Dit resulteert in tevreden werknemers die prettig kunnen werken in een aangename kantooromgeving met een gezonde akoestiek.

Lees ook

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide