90
3 goede toepassingen voor een overdekte ruimte in je tuin
Gepubliceerd: 03-04-2024

In Nederland is het geregeld regenachtig. Om deze reden kan het vervelend zijn om in een open ruimte in de tuin te zitten. Maar wil je zeker weten dat je toch genoeg daglicht binnenkrijgt? Dan kun je ervoor kiezen om een overdekte ruimte in je tuin te maken. Zeker als je een grote tuin hebt en wel wat meer ruimte overhebt, kun je kiezen voor een overdekte ruimte. De ruimte in je tuin overdekken hoort bij een ware trend van dit moment. Er zijn zelfs toepassingen waar je waarschijnlijk zelf nog niet aan gedacht had. Want werk jij straks in een tuinkantoor?

Echte luxe: het tuinkantoor

Sinds de coronapandemie is het werken vanuit huis steeds populairder geworden. Ben je bijvoorbeeld een schrijver en wil je genieten van de rust en stilte om je heen? Dan kun je je tuin gebruiken als creatieve ruimte. Sinds 2020 zijn er steeds meer mensen die kiezen voor de bouw van een tuinkantoor. Deze trend is ontstaan tijdens de coronacrisis. Willen je kinderen aan het huiswerk werken of werk je zelf aan een rapport of presentatie in de tuin? Dan is het tuinkantoor de ideale plek.

Handig: je kunt je woning gemakkelijk aan de overdekte ruimte in de tuin koppelen, door gebruik te maken van een glazen schuifwand. Een fabrikant als Kingglas biedt zulke glazen schuifwanden aan, en ze laten je het hele jaar door genieten van je tuin.

inspiratiebrochures1.png

Veranda

Natuurlijk mag de goede oude veranda niet in dit lijstje ontbreken. Het is een ruimte aan de voor- of achterzijde van de tuin, welke aan de woning is bevestigd. De ruimte zorgt voor meer woonruimte en kan volledig gesloten worden met ramen en deuren, maar kan ook halfopen zijn. Daarom wordt er vaak gekozen voor deuren die gemakkelijk te openen en te sluiten zijn, zoals bijvoorbeeld shutterpanelen. Het is een ideale ruimte om gasten te ontvangen. Een veranda wordt vaak ingedeeld met de mooiste meubelen, voor een comfortabele sfeer. Want voor het bouwen van een veranda zijn interieur en materialen erg belangrijk. Kies daarom voor duurzame materialen en houd rekening met eventueel onderhoud.

Buitenruimtes zoals overkapping of buitenkeuken

Als je een tuinkantoor in je tuin kunt zetten, kun je een dergelijke ruimte ook voor andere doeleinden gebruiken. Veel huizenkopers die nog een woning aan het bezichtigen zijn, hebben een mooie tuin hoog bovenaan het wensenlijstje staan. Niet voor niets, want met de glazen schuifwand is het ook mogelijk te kiezen voor een overkapping waarmee je heerlijk in de tuin kunt zitten, zelfs bij slecht weer. En het is ook mogelijk om de overkapping te gebruiken als uitbreiding van de ruimte binnen. Houd je van zonlicht en koken, dan kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de aanbouw in de tuin door te trekken naar de woning en hier een buitenkeuken van te maken. Tegenwoordig zijn er steeds meer toepassingen van overdekte ruimtes in de tuin, mede dankzij de mogelijkheden van producten als schuifwanden.

In de overdekte ruimte mist nog wel wat sfeer. Dat kun je het best oplossen door gebruik te maken van planten en bloemen. Op die manier kun je de luchtkwaliteit in de gesloten ruimte verbeteren. Door sfeerverlichting te installeren, kun je ook in het donker nog lang in de overdekte tuin zitten.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide