3167
Woontrend 2019 – Lambrisering & Wanddecoratie
Gepubliceerd: 23-07-2019 Laatste update: 25-07-2019

Over het algemeen staan de wanden niet op nummer één bij het inrichten van een woning. Dat is zonde, want een subtiel gedecoreerde muur kan een ruimte nét wat extra stijl geven. Er zijn talloze mogelijkheden om een wand op te delen, van versiering te voorzien, of op een andere manier onderscheidend te maken. Wij zetten hier een aantal bijzondere opties op een rijtje, met in de hoofdrol sierlijsten.

 

Sierlijsten_Wanddecoratie_4_WO.jpg

inspiratiebrochures1.png

Lambrisering

In kamers met hoge plafonds en dus hoge wanden is het mooi om het grote vlak op te breken. Een lambrisering doet dat precies! Je kunt beginnen met het plaatsen van mooie sierlijsten op ongeveer één derde van de hoogte van de wand. Daarna is het mooi om onder die sierlijst een aantal vierkante of rechthoekige vakken te maken. Hiervoor is het gebruikelijk om een bijpassende (maar wel smallere) sierlijsten te gebruiken.

Als je nog meer diepte aan het ontwerp wilt geven kan dat door zogenaamde ‘wandtegels’ binnen de vakken te plaatsen. Hoe meer diepte en profiel er in de wanddecoratie zit, hoe meer deze eruit springt en de aandacht pakt. Doordat je eindeloos kunt variëren met combinaties en formaten kun je iets creëren dat precies bij de rest van het huis past! De adviseurs van Het Schippertje helpen hierbij natuurlijk graag een handje.

Sierlijsten_Lambrisering_Amersfoort_5_WO.jpg

Andere wanddecoratie

Naast lambriseringen zijn er natuurlijk nog veel meer manieren om de wand wat aandacht te geven. Je kunt boven de lambrisering bijvoorbeeld nog wat vakken van sierlijsten toevoegen. Dit kan van heel strak en modern, zoals op de foto hierboven, tot helemaal klassiek, zoals op de foto hieronder. Als je zin hebt om echt creatief aan de slag te gaan kun je zelfs een collage van rozetten maken, zoals op de laatste foto in dit artikel. Zo geef je een bijzondere en kunstzinnige draai aan je interieur!

Sierlijsten_Klassiek_Hotel_6_WO.jpg

Contact

Het Schippertje biedt deskundig advies, snelle productie en zelfs een montageservice voor al deze wanddecoraties. Neem eens een kijkje op onze website voor meer inspiratie!

Sierlijsten_Ornamenten_Wanddecoratie_7_WO.jpg

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide