1856
Wat zijn de trends op het gebied van behang?
Gepubliceerd: 01-04-2020

Zijn de muren in je huis nu wat saai of ben je gewoon toe aan een andere look? Zelfs als je maar één muur in je woonkamer gaat behangen, krijgt je interieur al een compleet nieuwe uitstraling. Ontdek de laatste trends op het gebied van behang om met de tijd mee te gaan en te genieten van je nieuwe uitzicht.

 

1. Steen- en steigerhoutbehang

Steen- en steigerhoutbehang met een realistisch uiterlijk is een van de trends van dit moment. Er zijn voor de ontwikkeling van deze behangsoorten speciale technieken gebruikt. Het lijkt dan ook net alsof je tegen een stenen muur aankijkt of tegen een houten wand die gemaakt is van steigerhout. Het realistische karakter is treffend en bovendien zijn de prints met mooie, natuurlijke kleuren uitgevoerd.

2. Haal de natuur in huis

Een andere trend op het gebied van behang is het binnenhalen van de natuur. Er zijn op het gebied van behang met flora en fauna als thema enorm veel mogelijkheden. Zo tover je een wand in je woonkamer of slaapkamer in een handomdraai om tot een prachtig bos vol met bomen. Of laat je een indrukwekkend roofdier deel uitmaken van je interieur. Er zijn ook allerlei opties met bloemen en planten om de natuur in huis te halen.

3. Grafische prints

Grafische prints op behang is een trend die in opkomst is. Het is behang met een verscheidenheid aan prints met strepen, cirkels en andere vormen. De kleuren van dit type behang zijn vaak neutraal, zoals zwart, grijs en wit. Dat compenseert het drukke karakter van de grafische print en heeft als voordeel bij alle andere kleuren in je interieur te passen.

4. Glasvezelbehang

Glasvezelbehang is aan een stevige opmars bezig en kan zeker als een van de trends worden beschouwd op het gebied van behang. Glasvezelbehang is met allerlei structuren verkrijgbaar en over te schilderen. Zo kan je voor een visgraatmotief kiezen. Het voordeel is dat als je na een aantal jaren een andere kleur wilt, je alleen maar hoeft te sauzen. Het visgraatmotief blijft bestaan.

Wat kost een behanger als je een kamer wilt laten behangen? Gemiddeld rekent een behanger tussen € 2,00 en € 10,00 per m². Rekent de behanger een uurtarief dan kost het je per uur gemiddeld € 40,00. Het bij het inhuren van een vakmens ook handig dat het aanbrengen van glasvezelbehang en schilderen te combineren is. Het scheelt je ook veel tijd als je de klus laat uitvoeren. Ben je van plan om een professional in te huren? Bij  Werkspot een schilder vinden is gratis en heeft als voordeel dat er duizenden reviews tot je beschikking staan.

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png

Ben je gepassioneerd over wonen en interieur? Ontdek met onze gratis Styleguide met de woonstijlen van 2024! Dit E-book, gevuld met de laatste trends, tips en shop must-haves, is de sleutel tot het creëren van een uniek en trendy thuis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en start direct met het realiseren van jouw stijlvolle droomhuis!

Ja, stuur mij de styleguide