838
Wandpanelen voor meer sfeer en een goede akoestiek

Wil je een goede akoestiek in huis of in een kantoorpand bereiken dan sta je voor een uitdaging. Want als de akoestiek in een huis of een kantoor niet goed is, heb je vaak last van nagalm en dat zorgt ervoor dat je mensen in die omgeving slecht kunt verstaan. De hinderlijke galm heeft vaak ook hoofdpijn en concentratieverlies tot gevolg.

Bij een minimalistische inrichting, die nu erg populair is, zal de nagalm en daarmee de overlast van geluid groter zijn. Het hangen van (dikke) overgordijnen, of het leggen van vloerkleden kan al veel overlast wegnemen. Wil je echt van geluidsoverlast afkomen, dan is het plaatsen van wandpanelen een uitkomst. Bovendien passen die wandpanelen in elk soort interieur en kunnen ze worden aangebracht in iedere ruimte! Deze speciale wandpanelen zijn aan de achterkant voorzien van een gerecycled vilt dat het geluid absorbeert. 

Hoe ontstaat galm

Gladde en harde oppervlaktes in een ruimte weerkaatsen geluid waardoor er een soort echo ontstaat. Huizen krijgen steeds grotere raamoppervlaktes en ook gladde, harde vloeren zijn nu helemaal in. Strak gestucte muren en een strak plafond maken dit plaatje compleet. Natuurlijn worden er wel meubels geplaatst en hangt er raamdecoratie. Maar die raamdecoratie is vaak strak, denk hierbij aan lamellen of rolgordijnen. Als er niet genoeg zachte materialen zijn wordt het geluid niet geabsorbeerd en dat zorgt ervoor dat de ruimte hol klinkt. Dan geeft een huis vol visite meer galm af dan je lief is. Je hoort niet meer wat er wordt gezegd. Dat geldt bijvoorbeeld ook voor een vergaderruimte. Je moet je steeds meer inspannen, concentreren is moeilijke en daardoor krijg je vaak hoofdpijn. Door het plaatsen van mooie wandpanelen verhoog je niet alleen de sfeer van de ruimte, maar verlaag je ook geluidsoverlast. 

Wat is het voordeel van houten wandpanelen

In de eerste plaats zorg je met het plaatsen van houten wandpanelen in een ruimte voor een echte blikvanger. Het verhoogt zeker de sfeer in huis, bovendien is hout makkelijk te hanteren. Maar het allerbelangrijkste is de die houten wandpanelen ervoor zorgen dat geluid in de ruimte niet maar nagalmt. De wandpanelen zijn namelijk voorzien van een speciale vilt laag die ervoor zorgt dan de galm in een kantoor ruimte of je woonkamer echt verbetert. Je zult merken dat je je niet meer irriteert aan het geluid, minder concentratieproblemen hebt en  dat je je comfortabeler voelt in die ruimte. De houten wandpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zodat ze in elk interieur passen! Een paneel heeft een afmeting van 2400 × 600 × 22 mm, dit is gelijk aan 1,44 M2. 

Lees ook

Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners