8212
Joseph Klibansky kunst aan de muur

Interieur design is hot. De zoektocht naar een kunstwerk dat een ruimte helemaal af maakt vormt vaak een ware uitdaging. De jonge succesvolle kunstenaar Joseph Klibansky (23) is zich bewust van die vaak langdurige zoektocht. Daarom kiest deze snel opkomende kunstenaar er voor om omvangrijke, krachtige werken te creëren die een belangrijk element worden in de invulling en de sfeer van een ruimte. Zijn werk kan het beste omschreven worden als grafisch, dynamisch, kleurrijk en fantasievol, vaak surrealistisch. De kunstwerken hangen al in de bestuurskamers en lobbies van zowel multinationals als particuliere verzamelaars.

De kunstwerken van Joseph Klibansky zijn zonder meer uniek te noemen, in zijn visuele vertaling van idee naar beeld én in de mix van technieken die hij gebruikt. Het startpunt van Klibanksys werk is het visualiseren van een denkbeeldige ruimte en het gevoel dat hij in die ruimte wil ervaren. Dat bepaalt vaak de afmetingen en verhoudingen van het te creëren kunstwerk. Bij het ontwerpen van zijn werk gebruikt hij vaak kleuren die een sterke invloed op hun omgeving hebben.

Voor de creatie van zijn kunstwerken past Joseph Klibansky verschillende technieken toe. In tegenstelling tot traditionele kunstenaars die alleen verf of fotografie voor hun werk gebruiken, gebruikt hij alles wat voorhanden is om het ontwerp tot stand te brengen: digital mixed media op canvas, verrijkt met verf. Op het canvas creëert hij een mix van fotografie, computerkunst, verf en sjablonen.

Van idee tot creatie Joseph Klibansky werkt op metersgrote doeken. Creaties van formaat hebben in zijn visie de meeste impact. Een recente opdracht is een werk van maar liefst 7 meter hoog. Van bedrijfsruimte tot lobby en van villa tot loft, iedere ruimte prikkelt zijn fantasie.

Continu wordt de kunstenaar getriggerd door de dingen die hij waarneemt en door de mensen die hij ontmoet. Zijn belangrijkste inspiratiebronnen zijn fashion, interior design, steden, ultramoderne architectuur, magazines en reizen (het onderweg zijn), waar ook ter wereld.

Joseph Klibansky steekt vele dagen in elk kunstwerk. Vol hartstocht verdiept hij zich helemaal in zijn onderwerp. Boeken lezen, tentoonstellingen bezoeken, rondlopen om de sfeer op te snuiven: hij leeft zich helemaal in om tot nieuwe creaties te komen. Of, zoals hij het zelf verwoordt: "Ik ga graag de extra mile om de beelden te creëren die ik in mijn hoofd heb."

Behalve de grote werken die Joseph Klibansky in opdracht van bedrijven en interieur designers creëert, maakt hij ook vrij werk. Dit vrije werk wordt tentoongesteld bij galeries in Parijs, New York en andere steden. Daarnaast maakt Klibansky werk in limited edition series (genummerd, gesigneerd en voorzien van een certificaat), die verkrijgbaar zijn bij interieur winkels. "Mijn doel is om kunstwerken te maken waar mensen niet zomaar aan voorbij kunnen lopen, zonder stil te staan en te zeggen: wow, wat gebeurt hier!"

Over Joseph Klibansky

Joseph Klibansky is geboren in Kaapstad in een internationaal, creatief milieu. Zijn vader is Zuid-Afrikaan, zijn moeder Nederlandse. Zodra hij kan lopen is Joseph op de set te vinden van de foto-shoots waar zijn ouders als fotograaf en stylist aan het werk zijn. Op jonge leeftijd verhuist het gezin Klibansky naar Nederland. Tijdens hun reizen brengen familierelaties en creatieve, zakelijke initiatieven het internationaal georiënteerde gezin all over the world. Joseph Klibansky ontwikkelt zich tot een kosmopoliet met internationale contacten en ambities. Hij studeert met succes aan een biusiness school, maar zijn echte passie ligt in het benutten van zijn creatieve talent.Wonenonline


GRATIS woonstijlen STYLEGUIDE

styleguide-cover3.png Nieuw: de gratis Wonenonline.nl woonstijlen styleguide. 27 pagina's woonstijlen, eigenschappen en handige shoptips zodat jij jouw favoriete woonstijl direct kunt toepassen in jouw interieur. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je ontvangt de Styleguide binnen 15 minuten in je mailbox!

Ga jij voor een subtiele aanpassing of ga je voor een complete metamorfose?


Ja, stuur mij de gratis styleguide

Onze partners